Veensche Bos kan De Meern niet stoppen

17 februari 2019 om 03:16 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys leed zaterdag een 0-3 nederlaag op eigen veld tegen De Meern. De gasten zetten de Boys onder druk en in de tweede helft maakten ze het verschil qua doelpunten.

Veensche Boys liet De Meern komen om zo ruimte te creëren voor de tegenaanval, maar dit kwam er niet echt uit. De Meern pakte het initiatief en de defensie van Veensche Boys had het zwaar. Gelukkig voor de Boys waren de spitsen van De Meern weinig trefzeker, zodat het halverwege nog 0-0 stond.

Pas aan het begin van de tweede helft werd Veensche Boys ook gevaarlijk, maar dat duurde niet lang. De Meern zette weer druk en scoorde nu wel. Jesse Schuin passeerde Wessel Kroon en bracht de stand op 0-1. Veensche Boys moest nu komen en ging aanvallend spelen. De ruimte de daardoor ontstond, werd optimaal benut door de gasten die via Tim Bijl op 0-2 kwamen. Het duel kende daarmee een voortijdige beslissing, want de thuisploeg kon het tij niet keren. In de slotfase werd het zelfs nog 0-3 via een benutte strafschop van Tom Gentenaar.