Tweede winst op rij sc Hoevelaken

2 februari 2019 om 22:37 Sport/sport

HOEVELAKEN Het nieuwe jaar is qua resultaten zeer succesvol voor sc Hoevelaken, Na de winst op Terschuurse Boys volgde zaterdag een 2-1 overwinning op Advendo'57. Het venijn aan Hoevelakense kant zat daarbij duidelijk in de staart met een hoofdrol voor jeugdspeler Roan van de Pol.

De speler uit de JO17-1 van sc Hoevelaken werd op het allerlaatste moment toegevoegd aan de wedstrijdselectie en mocht in de slotfase als invaller zijn opwachting maken. Het duel was tot die tijd matig qua niveau en de thuisploeg keek tegen een 0-1 achterstand aan, nadat Martijn van den Dikkenberg met een afstandsschot Advendo'57 net na rust aan de leiding had gebracht.

Van de Pol kreeg echter zijn droomdebuut, want kort na zijn invalbeurt kon hij zomaar de 1-1 in het doel koppen. Het werd nog moooier voor de jongeling, omdat hij in blessuretijd aanviel over de rechterkant. Hij zag dat Daniël Bezembinder mee was gelopen en de pass was goed genoeg voor de eveneens ingevallen spits. De 2-1 betekende meteen de eindstand en daarmee won Hoevelaken voor de tweede maal in successie. Een mooie stap naar boven en de aansluiting met de middenmoot is gemaakt.