Afbeelding
Lex van Lieshout

Vijftig nieuwe woningen in wijk Doornsteeg

28 januari 2019 om 11:43 lokaal

NIJKERK Smink Vastgoed mag vijftig woningen bouwen binnen het gebied Doornsteeg. Het bedrijf heeft overeenstemming bereikt met aanwonenden over de aankoop van de daarvoor benodigde gronden.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om een gebied van ongeveer twee hectare, geleden aan de oostzijde ter hoogte van het tankstation aan de bestaande weg Doornsteeg. Wel moet de gemeenteraad nog met de plannen instemmen.

Van de vijftig woningen moet minimaal 35 procent worden gerealiseerd als sociale woningbouw. Het aantal woningen past binnen het woningbouwprogramma van de gemeente Nijkerk. Afgesproken is dat de belangen van de al in het gebied gevestigde bewoners worden gerespecteerd. De bestaande geluidswal ter hoogte van het tankstation moet worden doorgetrokken om geluidsbelasting in het nieuwe woongebied te voorkomen.

De nieuwe woningen worden niet meer op aardgasnet aangesloten. De plannen maken een reconstructie van het kruispunt Holkerweg/Doornsteeg mogelijk. Hierdoor kan vooral de veiligheid van fietsers en voetgangers worden verbeterd. Door de gemeente wordt hiervoor een bedrag van tachtigduizend euro uitgetrokken.

Wanneer het plan wordt behandeld in zowel de raadscommissies als de gemeenteraad is nog niet helemaal duidelijk. Volgens wethouder Harke Dijksterhuis spelen er veel zaken momenteel op het gebied van ruimtelijke ordening. Het is daarom nog even de vraag of deze in één commissievergadering kunnen worden behandeld.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie