Afbeelding
Lex van Lieshout / ANP

Nieuw subsidie- en tarievenbeleid pas eind 2019 rond

25 januari 2019 om 13:28 lokaal

NIJKERK Pas eind van dit jaar wordt het nieuwe subsidie- en tarievenbeleid van de gemeente Nijkerk bekend.

Wijnand Kooijmans

Dat is het gevolg van de wijziging in het proces dat moet leiden tot de opstelling van dit beleid. Al in 2017 werd door de Rekenkamer aangegeven dat het huidige tarieven- en subsidiestelsel van de gemeente Nijkerk niet transparant is. Dat leidde er toe dat werd besloten nieuw beleid te gaan ontwikkelen.

Hierover is inmiddels een gesprek gevoerd met alle sportverenigingen en culturele organisaties die een waarderingssubsidie krijgen of een gemeentelijke accommodatie huren voor hun activiteiten. De bijeenkomst werd bijgewoond door zo'n negentig personen. De aanwezigen is gevraagd aan te geven waaraan, volgens hen, het subsidie- en tarievenbeleid moet voldoen, wat de goede punten zijn van het huidige beleid en welke punten kunnen worden verbeterd.

Het college heeft naar aanleiding van de tot nu toe gevoerde discussies besloten eerst de gevolgen van het nieuwe subsidie- en tarievenbeleid uit te werken in een aantal scenario's. Deze worden dan voorgelegd aan de raad om de raadsleden een totaal beeld te geven van de gevolgen van het nieuwe beleid. Dit wensbeeld moet in februari of uiterlijk maart worden gepresenteerd.

In maart wordt vervolgens gekeken naar het verschil tussen wensbeeld en de huidige praktijk. Maar ook welke mogelijkheden er zijn om het verschil te overbruggen en wat daarvan de consequenties zijn. Hierna wordt het plan eventueel herschreven en besproken met betrokkenen. Eind 2019 moet dan definitieve besluitvorming door de raad plaatsvinden.

Een inmiddels samengestelde klankbordgroep wordt enkele keren bij het verdere proces betrokken.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie