Blijdschap bij sc Hoevelaken bij de 2-1 winst tegen Terschuurse Boys
Blijdschap bij sc Hoevelaken bij de 2-1 winst tegen Terschuurse Boys Aalt Guliker

Hoevelaken wint derby weer eens

20 januari 2019 om 08:17 Sport/sport

HOEVELAKEN Het was al lange tijd geleden, dus de vreugde bij Hoevelaken was extra groot. De derby tegen Terschuurse Boys werd zaterdag met 2-1 gewonnen. Een derby winnen is altijd leuk, maar ook nodig om te klimmen op de ranglijst.

Hoevelaken kende nog geen succesvol seizoen, maar de start na de winter is hoopgevend. De derby begon meteen flitsend en binnen tien minuten kopte Robin Elverding de 1-0 over de Terschuurse doelman. Het was echter weer snel 1-1 toen Tomas Vaarkamp even ontsnapte aan de aandacht en beheerst de gelijkmaker langs Sjoerd Kloppenburg schoof.

Daarna voetbalde Terschuurse Boys iets beter, maar kreeg Hoevelaken minstens zoveel goede mogelijkheden. Pas in het laatste kwartier gebeurde er weer echt opwindende dingen. De Boys kregen een strafschop na een ongelukkige actie van Ewoud van de Brug. Sjoerd Kloppenburg hielp zijn verdediger echter met een prima reflex op de inzet van Rob Porte. Hoevelaken greep vervolgens zelfs de winst, want uit een hoekschop kopte Michel van de Bunt de bevrijdende 2-1 binnen.

Zo won Hoevelaken na bijna negen jaar eindelijk de derby tegen Terschuurse Boys weer eens en kan de ploeg op weg naar een hogere klassering. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie