Soepele bekerwinst Sparta Nijkerk

19 december 2018 om 22:11 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft woensdag het jaar 2018 afgesloten met winst in de bekercompetitie. Bij zondag derdeklasser Beuningse Boys werd met 1-5 gewonnen.

Trainer Eric Speelziek koos voor enkele andere spelers dan de afgelopen weken in de bekerwedstrijd. Zo stond Gerben Hilgers onder de lat en speelden ook Bert en Ruben van Dijk mee. In de tweede helft vielen Jordy Kreeberg en de twee debutanten Victor van de Bor en Edgar Bouw in. Oskar van Logtestijn deed ook gewoon mee en scoorde na elf minuten de 0-1. Sparta Nijkerk leek daarmee op de goede weg, maar tien minuten later moest doelman Gerben Hilgers de weg naar het bet maken: 1-1. De Nijkerkers waren echter niet van slag en Van Logtestijn zorgde opnieuw voor een voorsprong: 1-2.

Waar het voor rust nog spannend leek qua stand, werd het klasseverschil na rust ook in de stand uitgedrukt. Van Logtestijn completeerde zijn hattrick met de 1-3, waarna het de beurt was aan Donny van der Wal voor het slotakkoord. Nadat hij de 1-4 had aangetekend, zorgde hij met een mooie vrije trap voor de 1-5 eindstand.

Met plaatsing voor de derde ronde van de districtsbeker en een derde plaats in de competitie kunnen Speelziek en zijn mannen tevreden de winterstop in.