Hoevelaken verliest in slotfase bij Advendo'57

17 november 2018 om 23:36 Sport/sport

HOEVELAKEN Het zit sc Hoevelaken nog niet mee deze competitie. Zaterdag was het duel tegen Advendo'57 weinig verheffend, maar juist toen Hoevelaken de kansen kreeg, profiteerden de gastheren. In de slotfase hielden zij de punten in Ederveen met twee treffers: 2-0.

Het grootste deel van het duel had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want Advendo'57 en Hoevelaken konden het publiek amper vermaken. Eigenlijk werd het duel pas halverwege de tweede helft vermakelijk, met name door de aanvalsdrang van Hoevelaken. Invaller Coen Bos bracht wat extra allure in de ploeg en kreeg eerst zelf een goed kans en zette even later Patrick Kloppenburg alleen voor de doelman.

Deze Django Donker bleek echter te beschikken over een te lange teen, vanuit oogpunt van Hoevelaken. In die fase had Hoevelaken het meeste recht op de winst, maar vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop. Er was wat discussie over  deze beslissing, maar Rik Kelderman bleef koel en zorgde voor de 1-0. Hoevelaken ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Jaap van Doorn profiteerde van de ruimte die daardoor ontstond bij Hoevelaken achterin.

De 2-0 nederlaag zorgt ervoor dat Hoevelaken zich op de ranglijst nogal kleurloos in de middenmoot terug vindt. Nog voldoende afstand van de gevarenzone, maar een nog grotere achterstand op de top. Het lijkt vooralsnog dus weinig spannend te worden voor de roodwitten. Een goede reeks resultaten is daarvoor het enige medicijn.