Sparta Nijkerk laat langs Buitenpost

17 november 2018 om 23:08 Sport/sport

NIJKERK De overwinning hing zaterdag lang in de lucht, met name in de eerste helft, maar Sparta Nijkerk haalde hem pas enkele minuten voor tijd binnen.  Buitenpost vertrok zo alsnog met een 0-1 nederlaag richting Friesland, waar ze lag zicht hadden op meer.

De eerste helft was het wachten op een treffer van Nijkerkse kant, want Sparta Nijkerk was duidelijk beter dan de gasten. Tot aan de zestienw erd er goed gespeeld, maar als het op doelpunten maken aankwam, was het toch erg mager van Nijkerkse kant. Een strafschop leek de ban te breken, maar Oskar van Logtestijn raakte de bak dusdanig verkeerd dat de bal langs de verkeerde kant van de paal hobbelde.

Na de 0-0 ruststand werd een nog feller Sparta Nijkerk verwacht, maar dat viel toch wat tegen. Het spel werd minder en slordig en Buitenpost rook kansen. Voor de Nijkerkers was het gelukkig dat ook zij voor het doel niet scherp genoeg waren, want er volgden enkele goede mogelijkheden uit snelle counters. Toen velen zich al verzoend hadden met puntverlies voor de Nijkerkers, sloeg Van Logtestijn alsnog toe. Twee minuten voor tijd zorgde hij voor de 1-0 en daarmee de winst voor Sparta Nijkerk. De Spartanen bezetten door de winst de tweede plaats in de competitie en doen zo prima mee.