Afbeelding
Ank Bijleveld (Twitter)

Vrienden en familie sturen kerstgroet naar uitgezonden militairen

10 november 2018 om 16:37 lokaal

NIJKERK Ongeveer 1300 vrienden en familieleden hebben zaterdag in Nijkerk in evenementencomplex Hart van Holland hun geliefden die als militair in het buitenland werken de kerstgroeten gedaan. Tussen de vele optredens door van artiesten als Xander de Buisonje, Missie Max Stars en Kaj van der Voort spraken de bezoekers videoboodschappen in voor hun uitgezonden familieleden.

Tijdens de elfde editie van Missie Max, een initiatief van omroep Max, waren er ook live video-verbindingen met de uitzendgebieden Afghanistan, Irak, Jordanië, Litouwen en Mali. En er was contact met de Zr. Ms. Friesland die in het Caribisch gebied vaart als stationsschip en onder meer antidrugsoperaties uitvoert. Het was de elfde editie van Missie Max, een initiatief van omroep Max. 

HETZELFDE SCHUITJE ,,Dit is de tweede Missie MAX dag voor mij en weer was het een leuke en goed verzorgde dag", reageert een van de vele aanwezigen echtgenotes van een uitgezonden militair. ,,Het is altijd leuk om je 'collega' thuisfronters hier te zien, je zit immers toch in het zelfde schuitje."

THUISFRONT Defensieminister Ank Bijleveld was er ook bij in Nijkerk. Op Twitter beschrijft ze de groetendag als ,,een dag vol vermaak en gedeelde smart voor het thuisfront van onze uitgezonden militairen". Staatssecretaris Barbara Visser legde in haar speech de vinger op de zere plek: ,,Ik besef heel goed dat de afwezigheid van een militair veel van jullie vraagt. In feit draait het thuisfront een eigen uitzending. Dat jullie nu centraal staan is daarom niets meer dan terecht."

USB-STICK Tal van bezoekers van de groetendag kwamen naar Nijkerk met een postpakket voor hun familielid. Dat worden verstuurd naar het missiegebied, evenals de de opnames van de groetendag en groeten van bekende Nederlanders. Die worden voor elke militair op een usb-stick gezet.

UITZENDING Het groetenprogramma Missie MAX 2018 wordt rond de feestdagen in december op NPO1 uitgezonden. In het programma zitten de van tevoren opgenomen groeten, het bezoek van Omroep MAX aan een missiegebied en andere verhalen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie