Afbeelding
Maureen van Goethem

EABN: Uitvaarten en verzekeringen

9 november 2018 om 15:36 Advertorial_2

NIJKERK Veel mensen met een uitvaartverzekering weten niet waarvoor ze precies zijn verzekerd en hoe hoog de uitkering is.

Wie betaalt de uitvaart?

Maureen van Goethem

Ook heeft men vaak geen idee hoeveel een uitvaart kost. Dat zegt Bab Bettink, ledenadviseur van EABN Uitvaartverzekeringen.

Een uitvaart - begraven of cremeren - kost geld. Wanneer je daar ineens voor komt te staan, is dat voor veel mensen een groot bedrag. Je kunt hier op voorhand voor sparen, maar je kunt ook een uitvaartverzekering afsluiten, om hiermee een financiële zorg bij je nabestaanden weg te nemen. ,,Niet onverstandig, want de kosten van een uitvaart kunnen behoorlijk oplopen en lang niet iedereen heeft dit zo op zijn rekening staan'', vertelt Bettink.

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering, die uitkeert bij overlijden. Deze uitkering wordt verrekend met de kosten van de uitvaart. Hoe hoog deze uitkering moet zijn, hangt af van iemands wensen en (financiële) situatie. Een gedegen inventarisatie kan hierbij geen kwaad en bij EABN is men goed in staat om de kosten van een uitvaart te begroten, op basis van iemands persoonlijke wensen.

OP MAAT Binnen EABN wordt nauw samengewerkt tussen de uitvaartverzorgers Anton Izelaar en Susanne Riemens en ledenadviseur Bab Bettink. Samen kunnen zij een inschatting maken van de kosten en zo nodig een verzekeringsproduct op maat aanbieden. ,,Men is ook altijd welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek. Dan gaan we de mogelijkheden bespreken, de kosten begroten en samen bekijken of een verzekering wenselijk is. Dit ontzorgt nabestaanden, doordat de wensen al op papier staan, en vooraf al vrij duidelijk is wat de kosten zijn'', aldus Bettink.

EABN biedt verschillende producten aan, waarbij maatwerk geleverd kan worden. Naast verzekeringsproducten is een 'Depositofonds' in ontwikkeling, waarbij eenmalig of periodiek gereserveerd kan worden voor de uitvaart. Dit product kan interessant zijn als iemand niet wil of kan verzekeren.

LAATSTE WENSEN Ook zonder uitvaartverzekering kan men de laatste wensen vastleggen in een persoonlijk laatste wensenboekje. ,,Zoals of iemand kiest voor begraven of cremeren, of een religieuze of een bescheiden plechtigheid, muziek. In het boekje kan men ideeën van dit moment vastleggen. Deze kunnen altijd nog veranderen en aangepast worden'', vertelt Bettink.

Met een uitvaartverzekering van EABN maakt het niet uit waar je woont of waar de uitvaart plaatsvindt. ,,Met de EABN Uitvaartverzekering ben je wereldwijd verzekerd'', besluit Bettink.

EABN Uitvaartverzorging en Verzekeringen. Frieswijkstraat 56, 3862 BL Nijkerk. Tel.: 033 245 98 22. eabn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie