Stellingwerf is veel te snel
Stellingwerf is veel te snel Gert-Jan Meijer

Surf H1 heeft geen kind aan Volta H2

4 november 2018 om 13:04 Sport/sport Deel je nieuws

Vrijdag gingen de mannen van Surf op bezoek bij het tweede team van Volta uit Lelystad. Wederom speelde Surf een eenzijdige wedstrijd en was het gevecht al binnen 75 minuten beslist met een dikke 4-0.

Coach Middelkamp keek voor de wedstrijd nog zorgelijk. Surf is oppermachtig deze competitie, maar kleine blessures zorgen voor beginnende grijze haren. Er konden ‘slechts’ 7 fitte mannen op de been gebracht worden waardoor Middelkamp genoodzaakt was oud-vedette Gijsen uit het vet te halen. De herstellende Veenendaal nam de rol van libero op zich (libero=klein mannetje dat alleen in het achterveld ingezet mag worden). Desalniettemin beschikte Middelkamp nog steeds over een basis om de vingers vanaf te likken: Meijer als spelverdeler, Renia als diagonaalaanvaller, Piekema en Van Arnhem als middenaanvallers en Nijenbrinks en Stellingwerf op de buitenposities. Kas was achter de hand om Meijer te kunnen vervangen wanneer nodig.

De eerste set was helaas niet best van de zijde van Surf. Volta bestond uit piepjonge spelers, aangevuld met ervaren senioren. De gemeenschappelijk eigenschap van alle Voltaspelers was, dat ze erg veel moeite hadden om de bal onder controle te krijgen. Maar wonder-boven-wonder kwam de bal wel weer steeds weer terug bij Surf. Vervolgens ontbrak de scherpte bij vooral de buitenaanvallers Nijenbrinks en Stellingwerf en de onwennige libero Veenendaal, waardoor het toch nog onverwacht spannend werd. Gelukkig voor Meijer waren Piekema en Van Arnhem op het midden wél alert en wisten zij eigenhandig de set te redden. 25-18 winst.

Na enkele vermanende woorden van Middelkamp herpakten Veenendaal, Stellingwerf en Nijenbrinks zich op sublieme wijze. Het Volta-publiek was inmiddels aangegroeid tot serieuze proporties en die kregen een Surf voorgeschoteld dat zich niet meer liet verrassen door het rommelige Voltaspel. Ten minste, tot een stand van 15-8 voor Surf, waarin het noodlot voor Surf toesloeg. Renia poogde een bal listig te prikken, maar raakte de bal zó verkeerd dat deze áchter hem terecht kwam, met een gekneusde vinger tot gevolg. Gijsen mocht de grote schoenen van Renia aantrekken, waardoor de rest van het Surf-team extra gefocused werd. Veenendaal begon ter compensatie zeer vrijuit te verdedigen en als een ware gymnast veegde hij alle ballen van de vloer. De set is niet meer in gevaar geweest met 25-12.

De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. Surf liet zich niet meer verrassen en won de rallies met 2 vingers in de neus. Kas werd nog gewisseld voor Meijer en dit jonge en fitte bloed leidde tot setstanden van 25-10 en 25-12. Voor Volta een pot om snel te vergeten, voor Surf een stap richting het kampioenschap. Surf heeft nu de maximale score van 25 punten uit 5 wedstrijden. Maar de echte sporter weet: Het eerste gewin is kattegespin. Surf moet scherp blijven en kan bij de volgende wedstrijd op zaterdag 10 november een echte Derby-klapper maken: Thuis tegen NVC-Nijkerk om 13:00.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie