Sparta Nijkerk wint bij CSV Apeldoorn

3 november 2018 om 22:37 Sport/sport

NIJKERK CSV Apeldoorn is historisch gezien niet de meest favoriete tegenstander van Sparta Nijkerk. Zaterdag wonnen de Spartanen echter in Apeldoorn met 1-2, waarmee ze zich nestelen in de top van de Hoofdklasse.

In het eerste bedrijf waren de oranjehemden, voor de gelegenheid in het wit, heer en meester. De vroege voorsprong van 2-0 door twee treffers van Frank Heus waren natuurlijk een steun in de rug. De gasteheren waren geen enkele keer gevaarlijk, terwijl Sparta Nijkerk met een klein beetje meer scherpte of geluk nog zeker twee tot driemaal had kunnen scoren.

De gastheren deden het na rust beter, want er kwam meer dreiging voor het doel van Manuel Hoogewoning. Toen hij een voorzet niet geheel onder controle kreeg, scoorde CSV-er Sander Krijns de 1-2. Omdat de Nijkerkers verzuimden het duel definitief te beslissen, bleef er spanning tot het laatste fluitsignaal. CSV Apeldoorn kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar die zou absoluut onterecht zijn geweest. Sparta Nijkerk won derhalve met 1-2 in Apeldoorn en klimt daardoor naar der derde plaats achter Urk en ACV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie