NSC is niet te stoppen

3 november 2018 om 23:10 Sport/sport

NIJKERK NSC is hard op weg om de eerste periodetitel binnen te halen. En dat is nog kijken op korte termijn, want er zit meer in. De 5-3 winst op ASV Dronten betekende alweer de zevende overwinning in zeven duels. De vraag is inmiddels of NSC nog te stoppen is.

De ploeg van John Kamphuis draait uitstekend in de eerste klasse. De volle buit na zeven duels had waarschijnlijk niemand verwacht, maar het betekent wel dat de eerste prijs binnen bereik is; een periodetitel. Tegen ASVD ging het overigens aanvankelijk niet makkelijk, want tot twee keer toe namen de gasten een voorsprong. Dirk van Driest scoorde de 0-1 en na de 1-1 van Yannick Cornelisz schoot Lucky Akot de 1-2 binnen. Nog voor rust stelde NSC orde op zaken met twee treffers van Cornelisz en een benutte strafschop door Eyup Termelez: 4-2.

Na rust zakte het spelpeil van de Nijkerkers en roken de gasten kansen. Het werd een kwartier voor tijd zelfs weer spannend, nadat Jodi de Boer een strafschop voor ASVD benutte. De 4-3 was reden om nog eens extra aan te zetten. NSC liet de gasten echter geen punt meenemen, want Yordi Grovenstein besliste het duel in de slotfase met de 5-3.

Op 17 november gaat NSC bij DOS'37 in Vriezenveen proberen de eerste periodetitel definitief op te eisen.