Afbeelding
Richard van Hoek Fotografie

Intocht Sinterklaas in hartje Hoevelaken

3 november 2018 om 14:30 lokaal

HOEVELAKEN Het is bijna zover: op zaterdag 24 november komen Sinterklaas en zijn pieten weer aan in Hoevelaken. Het belooft een feestelijke middag te worden, met een nieuw programma vol leuke activiteiten voor jong en oud. 

De intocht start om 13.30 uur vanaf De Brink. Onder de vrolijke muzikale begeleiding van Muziekvereniging DAP worden Sint en Pieten het dorp ingeleid. De route loopt via de Kantemarsweg naar de Westerdorpsstraat tot aan Tankstation TinQ en vandaaruit terug via de Beukenlaan, van Zuylenlaan, van Lyndenlaan, Leeuweriklaan naar de Wiekslag. Om 14.00 uur worden zij daar officieel welkom geheten door Burgemeester Gerard Renkema en Dennis Toebast, voorzitter van Hartje Hoevelaken. Daar zal de Sint de handjes schudden van de vele kinderen die hem staan op te wachten en is er gelegenheid om met hem op de foto te gaan.

Sinterklaas heeft elk jaar hulp nodig bij zijn drukke werkzaamheden op de daken. Daarom is hij altijd op zoek naar hulppieten. Kinderen die hulppiet willen worden, kunnen deze middag proberen hun pietendiploma te halen. Ze moeten daarvoor meedoen aan zes spelletjes. Als ze alle zes de spelletjes goed afronden, zijn ze geslaagd en ontvangen ze een diploma. Wil je niet per se meedoen voor het pietendiploma? Dan kan je ook gewoon gezellig komen dansen op de pietendisco. Deze start om 14.15 uur op de Brink. 

Ouders kunnen lekker plaatsnemen voor een borrel of warme chocolademelk bij Grand Café De Haen, La Salita of Cafe De Wiekslag. Vanaf daar kunnen zij de kinderen in de gaten houden en met andere ouders gezellig wat drinken. 

Het Sinterklaasfeest wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Hartje Hoevelaken. Kijk voor actuele informatie op www.hartjehoevelaken.nlof op Facebook.com/hartjehoevelaken

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie