Afbeelding
ANP Foto

'De overval heeft een enorme impact'

31 oktober 2018 om 09:25 lokaal

NIJKERK Jumbo Veltink is niet dicht geweest na de gewapende overval dinsdagavond en dus ook deze ochtend kan iedereen er weer terecht voor de dagelijkse boodschappen. Een man met een mes overviel de supermarkt rond 17.30 uur en maakte een klein bedrag buit. ,,Het gaat om tientjeswerk en slaat echt nergens op", reageert eigenaar Rob Veltink desgevraagd.

Een man met een zwarte doek voor zijn gezicht liep op een kassière af. Hij bedreigde haar met een mes en ze moest de inhoud van de kassalade aan hem afgeven. De dader liep vervolgens door het winkelcentrum, nam de uitgang aan de kant van het Molenplein en liep richting het station.

,,Maar wel of geen buut is maar bijzaak natuurlijk. Want zoiets heeft een enorme impact op de aanwezige klanten en medewerkers. Gelukkig staan de collega's klaar voor elkaar." Veltink spreekt van een 'normale drukte' in de winkel toen de overval plaatsvond. Aan betrokken personeel is slachtofferhulp aangeboden. ,,Zo'n gebeurtenis is best emotioneel, maar de insteek van iedereen was eigenlijk om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan."

SIGNALEMENT De politie verspreidde kort na de overval een Burgernetbericht met signalement van de overvaller, maar er is nog niemand aangehouden. De politie zoekt een man, begin dertig, met een lengte van 1,85 meter en een baardje. Hij droeg die avond een trainingspak met grijze broek, witte of crèmekleurige hoody/sweater met capuchon en grijs/zwarte bies vanaf de schouder, zwarte schoenen met een rode zool. Hij was in het bezit van een mes.

Het overvallenteam heeft een onderzoek ingesteld, meldt de wijkagent. ,,Mogelijk heeft iemand nog verdere informatie, wat ons verder kan helpen in het vervolgonderzoek of heeft iemand camerabeelden." Contact opnemen kan via tel. 0900-8844 of 0=68.ARApSUPZCguoxenJY90aDyCPg70EcXTeuD0pVpj2164H1-0g5RRWjn-GDuY--PYQvrCrbV6TgKacRPtcwjJg-vzqs1JwNFYNAlTOnvd1wFDgwAOOtif1kAlpmjeLxBvjjgd7YYz9HTCCWsH0ULFpN57tuMrHXlZPxsIQRUFUQx5rNtztj-pG8EjHhKxAZBob6n0c2uQjqYq5UnaXjv1vvym7eBU">Facebook.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie