Afbeelding
Harry Koelewijn

Echtpaar Kluun-De Jong zestig jaar getrouwd

7 november 2018 om 16:30 lokaal

NIJKERK De heer en mevrouw Kluun-de Jong waren dinsdag 6 november precies zestig jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan kwam burgemeester Gerard Renkema woensdag een felicitatiebezoek afleggen aan de Havenstraat. 

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in de kerk. Ze hebben twee kinderen gekregen en vier kleinkinderen. Meneer heeft in zijn werkzaam leven van alles gedaan. Na een studie als 'boerensmid' (ambachtsschool) heeft hij onder andere gewerkt als smid, carrosseriebouwer, onderhoudsmonteur en als laatste was hij Hoofd Technische Dienst van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Amersfoort. Hij heeft ook nog bij Tijsseling in Nijkerk gewerkt; zo zijn ze in Nijkerk terecht gekomen. Mevrouw heeft voor haar huwelijk gewerkt als secretaresse van burgemeester Admiraal te Enkhuizen.

Qua hobby's is meneer vooral bezig geweest in de techniek. Ook was hij radiomaker bij de lokale omroep. Op mijn vraag of mevrouw hobby's had, zegt meneer met een grap dat ze vooral hem op de voet volgde. Ze hebben samen veel hulpwerk in/voor Roemenië verricht en hebben daar ook een lintje voor ontvangen in 2013. Hier gingen ze 1 à 2 keer per jaar heen. Ook gingen ze 1 x per 2 jaar naar Israël. Meneer rijdt nog auto, maar niet meer heel erg van harte. Ook fietst hij nog.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie