Ellen Snoek vindt het fijn dat ze mensen met hoofdhuidproblemen kan helpen.
Ellen Snoek vindt het fijn dat ze mensen met hoofdhuidproblemen kan helpen. Charlotte Kroone

Hoofdhuidanalyse bij Prachtig Haar

31 oktober 2018 om 17:31 Nieuws

PUTTEN In het landelijke buitengebied van Putten runt Ellen Snoek nu ruim twee jaar kapsalon Prachtig Haar, waar zij zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van haar en hoofdhuidproblemen. Onlangs rondde Ellen Snoek met succes de studie ‘Dermatologie voor kappers’ af .

Charlotte Kroone

Ellen Snoek: ,,Het hebben van roos, vet haar, een droge hoofdhuid of haaruitval is voor niemand prettig. Dat wil ik voor mensen oplossen. Uiteraard ben ik geen arts maar met mijn kennis en ervaring én dermatologische studie op zak kan ik mensen adviseren een behandeling te volgen of zo nodig via de huisarts een dermatoloog te bezoeken. Doordat mensen bij mij toch al in de stoel zitten - om hun haar te laten wassen en knippen, en zij bovendien zelf moeilijk op hun eigen hoofd(huid) kunnen kijken - kan ik ondertussen beoordelen of iets bijvoorbeeld gewoon een moedervlekje is of mogelijk meer.’’

,,Ik werkte al met het plantaardige merk René Furterer maar voor sommige, hardnekkige haar- en hoofdhuidproblemen (zoals psoriasis) zijn net iets krachtiger middelen nodig. Daarom werk ik ook met het merk Mediceuticals: een unieke dermatologische, medicinale productenlijn uit Amerika, die net een stap verder gaat, en die je eigenlijk pas inzet als laatste poging voordat je naar de dokter gaat. Het motto van Mediceuticals is: ‘Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid’. Het krijgen en behouden daarvan kan met het toepassen van een Mediceuticals behandelingen producten voor thuis."

CHEMOTHERAPIE Snoek vervolgt: ,,Hun lijn bestaat uit veertien verschillende (betaalbare) producten die allemaal vrij zijn van parabenen, SLS en alcohol, met verschil in producten voor mannen en vrouwen. Er is zelfs een speciale behandelmethode voor mensen die door chemotherapie hun haar hebben verloren. Bovendien zijn de producten ook te gebruiken bij huidklachten op het lichaam of in het gezicht, zoals eczeem of acne.’’

ANALYSE De vraag naar de kennis en kunde in haar- en hoofdhuidproblemen neemt aanzienlijk toe, merkt Snoek. ,,Daarom organiseer ik op dinsdag 30 oktober een hoofdhuidanalyse- dag. Mensen kunnen dan op afspraak terecht voor een gratis haar- en hoofdhuidanalyse, die ik uitvoer met een capilliscoop: een vernuftig apparaat dat de hoofdhuid tot wel tweehonderd keer uitvergroot. Zo kan ik precies zien in welke staat het haar en de hoofdhuid verkeert en geef ik een specialistisch advies. Dat ik mensen op deze manier kan helpen doet me goed."

,,Knippen en stylen doe ik al meer dan dertig jaar. Met mijn verdieping in de dermatologie geef ik mezelf een extra dimensie in het kappersvak en mijn klanten weer een gezonde hoofdhuid en prachtig haar!”

a        [Prachtig Haar, Gervenseweg 23, Putten, www.prachtighaar.com, info@prachtighaar.com, 033-3030478.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie