In december kan er weer geschaatst worden op de ijsbaan op het Plein.
In december kan er weer geschaatst worden op de ijsbaan op het Plein. Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Ook dit jaar Nijkerk on Ice

27 oktober 2018 om 07:09 lokaal

NIJKERK De achtste editie van Nijkerk on Ice vindt plaats op het Plein van 7 december tot en met 5 januari 2019. Dit jaar met een geheel nieuwe huisstijl.

Belinda van der Horst

Terwijl het buiten nog nazomert, is de organisatie van Nijkerk on Ice druk bezig met de voorbereidingen van het ijsfestijn. ,,De sponsoring is dit jaar lastiger. We hebben de ijsbaan nog niet besteld maar verwachten dat we die binnenkort kunnen bespreken. We zijn de enige ijsbaan in Nederland die geen gemeentelijke subsidie krijgt. De gemeente neemt wel het stroomgebruik voor hun rekening. Er komen 14.000 mensen schaatsen, dan moeten we er wel de financiële middelen voor hebben. Mogelijk zijn er nog ondernemers die niet betrokken zijn bij de ijsbaan en die graag willen bijdragen. De al betrokken honderdvijftig ondernemers en tachtig vrijwilligers zijn in ieder geval gemotiveerd om de ijsbaan te organiseren. Ik ben trots op Nijkerk on Ice, het staat er wel iedere keer", aldus voorzitter Gerard de Gooijer.

ACTIVITEITEN Ondernemer Frans Poorter is verantwoordelijk voor de evenementen, techniek en kassa. ,,Er staan weer curlingcompetities op het programma waarbij plek is voor achtenveertig teams. Ook is er weer schoolschaatsen en zijn er activiteiten van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond."

De laatste twee weken van december kan de ijsbaan 's avonds gehuurd worden, met uitzondering van de vrijdag- en zaterdagavond. Poorter is trots op het evenement. ,,Het geeft me voldoening dat de kinderen weer kunnen schaatsen. Je doet wat voor Nijkerk, met hulp van en voor Nijkerkers."

ONTMOETINGSPLEK Op 6 december is er een besloten opening voor sponsors, genodigden en vrijwilligers. Daags erna is de ijsbaan geopend voor schaatsliefhebbers. Daarnaast zijn er diverse andere evenementen in deze periode zoals de kerstmarkt op 8 december. ,,De ijsbaan is een ontmoetingsplek geworden", stelt De Gooijer.

De horeca bij de ijsbaan is in handen van Eetcafé Old Niekark en Holland Events/ ID-DJ Entertainment.

NIEUWE GENERATIE Voor De Gooijer, Nathalie de Gooijer (secretaris) en Bert Lanting (sponsoring) is het de laatste editie. Zij zijn op zoek naar een nieuwe generatie enthousiastelingen die zich willen aansluiten bij de vaste organisatie van tien personen. Om die reden is ook een nieuw logo en huisstijl ontwikkeld en gesponsord door Seductive Design.

INFORMATIE ,,Er zijn dertig vrijwilligers per dag nodig, zes dagen per week. Nieuwe aanwas is dringend gewenst", zegt Poorter. Op dinsdag 30 oktober is er een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers die plaatsvindt in Pannenkoekenrestaurant De Waegh aan het Plein, aanvang 20.00 uur. Vrijwilligers die maar een of enkele dagdelen kunnen zijn ook van harte welkom.

Informatie: www.nijkerkonice.nu of e-mail: info@nijkerkonice.nu

Belinda van der Horst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie