Puntverlies voor Veensche Boys

21 oktober 2018 om 08:57 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft een goede ploeg voor de tweede klasse en zijn zeker in staat om lang mee te spelen om de titel. Zaterdag zette de ploeg echter wel een misstap tegen het laaggeplaatste Lopik. Winst had wellicht gemoeten, maar het duel had ook zomaar tot verlies kunnen leiden; het eindigde echter in een toch teleurstellende 1-1.

Met vuur en passie startte Veensche Boys uitstekend tegen Lopik. De een na de andere kans werd gecreëerd in het eerste kwartier en de treffer van Menno van der Woude was het logische gevolg. Na het eerste kwartier luwde het offensief echter en Lopik kwam meer en meer in het duel. De 1-1 van Jonathan Werrie kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, maar het gaf de gasten veel vertrouwen. Van krachtsverschil was ineens weinig meer over.

Met nieuwe spelers probeerde Veensche Boys in het tweede bedrijf het tij te keren. Veel van de aanvallen gingen door het drukke centrum, maar er kwamen genoeg mogelijkheden voor de thuisploeg om de winst te grijpen. Het vizier stond niet scherp genoeg of er zat steeds een tegenstanders tussen, dus bleef de treffer uit. Het laatste wapenfeit was voor Lopik en het was aan een redding van Wessel Kroon te danken dat Veensche Boys niet geheel naast de punten greep.

De 1-1 was teleurstellend, maar komende week kan dat recht worden gezet als Veensche Boys op bezoek gaat bij koploper Delta Sports.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie