Knappe winst Hoevelaken

21 oktober 2018 om 08:35 Sport/sport

HOEVELAKEN Zaterdag heeft Hoevelaken weer eens laten zien waartoe ze in staat zijn. Niet alleen het thuisduel tegen AGOVV werd met 3-2 gewonnen, maar bovenal vertoonde het veldspel en de spelvreugde een stijgende lijn ten opzichte van voorgaande wedstrijden.

Het startte voorspoedig met Hoevelaken door een snelle treffer van Joeri van den Hoeven. Daarna hielde Hoevelaken de controle, al was het continu oppassen voor de scherpe counters van de ploeg uit Apeldoorn. Er waren zelf voldoende mogelijkheden om de stand te vergroten, maar halverwege bleef de score beperkt tot die ene treffer.

Na rust had Hoevelaken dezelfde controle, al werd AGOVV wel vaker gevaarlijk. Dat resulteerde verrassend genoeg tot een ommekeer van het duel. Middenin de tweede helft scoorden de gasten tweemaal via Marco Bosz en Maikel van der Wijk. Hoevelaken liet zich echter niet wegdrukken en kwam via een prima vrije bal van Miche van de Bunt op gelijke hoogte.

Het leidde tot een spannende eindfase, waarin Hoevelaken via Robin Elverding een 3-2 voorsprong nam. Daarna kon het alle kanten op. Hoevelaken kreeg goede kansen om het duel te beslissen, maar AGOVV was in de slotfase ook heel dicht bij de gelijkmaker. Gescoorde werd er echter niet, zodat Hoevelaken de punten in eigen huis hield en daarmee weer omhoog kan kijken.