Een selectie van de boeken op de boekenruilmarkt.
Een selectie van de boeken op de boekenruilmarkt. E.M. Verhage-Mol

Vriendschap: door dik en dun!

18 oktober 2018 om 16:54 lokaal Deel je nieuws

Op donderdagmiddag, 18 oktober, hebben de kinderen van de Schimmelpenninck van der Oyeschool uit Hoevelaken, de Kinderboekenweek afgesloten met feestelijke activiteiten. Het thema ging over vriendschap; door dik en dun!

De groepen 1 tot en met 4 hadden een poppenkast over Beer, Egel en Bever. Beer en Egel hielpen de zieke Bever om een nieuwe burcht te maken.

De groepen 5 tot en met 8 hebben de afgelopen week hun dichterskwaliteiten aangesproken. Zij hadden een gedichtenwedstrijd. De 3 mooiste gedichten van elke klas mochten worden voorgedragen. De beste gedichten van elke klas komen op een grote poster in de school te hangen.

Aan het einde van de middag mochten alle kinderen nog over de boekenruilmarkt. Uit de boeken die ze de afgelopen week hadden meegenomen konden ze een boek kiezen. Hiervoor moesten ze een waardebon inleveren. 

Het was een geslaagde middag waarin de kern van het thema goed naar voren kwam. In de gedichten kwam duidelijk naar voren dat vriendschap erg belangrijk is voor iedereen en de afsluitende vraag van deze week was: ben jij een vriend voor een ander?

Ondanks dat het niet mee viel om een gedicht te moeten schrijven, waren de leerlingen erg enthousiast over de afsluiting.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie