Uitgeputte lopers door verhitte Arkervaartloop

15 oktober 2018 om 07:58 Sport/sport

NIJKERK Met 25 graden op zaterdag 13 oktober was het een ongekend warme Arkervaartloop. Vooraf waren de lopers er door de organisatie van Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) op geattendeerd voldoende te drinken en goed naar hun lichaam te luisteren. Sommigen bereikten echter uitgeput de finish. EHBO'ers en vrijwilligers hadden hun handen vol met de verzorging. Tot drie keer toe moest een ambulance uitrukken voor deelnemers die onwel werden. Gelukkig zijn alle betrokkenen goed hersteld.

De Arkervaartloop bracht ruim driehonderd deelnemers uit Nijkerk en omgeving op de been, waaronder ook een aantal wheelers. Het startsein werd gegeven door erelid van AVN Jan Hogenkamp. Wethouder van sport Nadya Aboyaakoub verzorgde de prijsuitreiking. Er deden deze editie bijzonder veel jeugdlopers mee.

Snelste bij de 1 kilometer jeugdloop waren de Amersfoortse Henry Nicolaas (3.39) en Kyara Lankheet (4.02). De 2 kilometer werd het hardst gelopen door Nijkerker Johannes Hegeman (7.41) en Dyone van Aller uit Putten (7.51). Wheeler Kenny van Weeghel werd eerste op de 10 kilometer in 26.19. Bij de 5 kilometerloop waren de snelste heer en dame Jorn Leistra uit Arnhem (16.57) en Joëlle Hoff uit Nijkerk (22.41). Op het 10 kilometerparcours was die titel voor Soestenaar Daan van Doorn (34.50) en de Nijkerkse Monique Doornekamp (44.03). Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.uitslagen.nl.

Om in 2019 wederom de Arkervaartloop te kunnen organiseren, is AVN dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers als wedstrijdcoördinator en PR-medewerker. Daarnaast zoekt de alsmaar groeiende jeugdafdeling naarstig naar extra jeugdtrainers. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de voorzitter van AVN via voorzitter@avnijkerk.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie