Selectie KV Telstar 2018-2019
Selectie KV Telstar 2018-2019 KV Telstar/Maureen van Goethem

Telstar/Dé Register Makelaar 1 geen schoonheidsprijs, wel twee punten

7 oktober 2018 om 19:37 Sport/sport Deel je nieuws

Voor Telstar/Dé Register Makelaar 1 stond afgelopen zaterdag een belangrijk duel op het programma. Telstar, dat tot nog toe 3 uit 4 wedstrijden had gewonnen, speelde thuis tegen KVZ 1, een ploeg die tot dusver nog geen punten wist te bemachtigen.

Na het laatste fluitsignaal van de spannende wedstrijd tussen Telstar 2 en Mia 2 (uitslag 22-22) begon de hoofdmacht met vol vertrouwen aan zijn wedstrijdvoorbereiding. Bij de opening van de wedstrijd was het echter de ploeg uit Zutphen die het initiatief nam. Er werd degelijk verdedigd en duels werden, met name in de paalzone, hard maar eerlijk aangegaan waardoor Telstar lastig tot scoren kwam. De verdediging van Telstar stond echter haar mannetje waardoor zij de schade wist te beperken. Toch keek Telstar na enkele minuten spelen tegen een achterstand aan van 3-6.

Door op het juiste moment een time-out aan te vragen wist coach Daan van der Klis echter de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten en zijn spelers te hergroeperen. Telstar herpakte zich, begon aanvallend weer wat beter te draaien en wist al gauw de aansluitingstreffer te maken (7-7) om vervolgens de voorsprong te pakken. Er werd uiteindelijk gerust met een welverdiende stand van 9-7.

In de tweede helft wist Telstar 1 haar voorsprong uit te bouwen naar 13-9. KVZ, een ploeg die zich niet zomaar even naar de slachtbank laat brengen, reageerde hier echter op door met twee rake schoten en een paar strafworpen de stand terug te brengen naar 13-13. Met niet veel langer dan een minuut te gaan wist Telstar echter nog een strafworp te forceren waardoor de wedstrijd uiteindelijk werd beslist in het voordeel van Telstar. De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs maar de werklust van beide ploegen maakten het zeker een leuke en spannende pot om naar te kijken. De uitslag was 14-13.

Aankomende zaterdag zal de selectie wederom aan mogen treden, deze keer in het naburige Barneveld bij Sportpark Oosterbos. S2 speelt om 14:00 uur tegen ODIK 2, waarna S1 volgt om 15:30 uur tegen ODIK 1. Het belooft op papier een spannende wedstrijd te worden. Natuurlijk bent u deze keer ook weer van harte welkom om ons aan te komen moedigen in Barneveld.