De 0-1 van Elouise van Essen
De 0-1 van Elouise van Essen Ron Stuveling

Sparta Nijkerk VR1 trekt opnieuw een 1-0 over de streep

7 oktober 2018 om 13:18 Sport/sport Deel je nieuws

Een unieke serie voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. Voor de derde week op rij was 1 doelpunt voldoende voor de volle buit. In de uitwedstrijd tegen SKV VR1 was het Elouise van Essen die de beslissende treffer maakte.

Zonder een 5 tal basisspeelsters en met 7 speelsters die al minimaal een halve wedstrijd in de benen hadden vertrokken de Spartanen naar Wageningen om daar te gaan spelen tegen het nog ongeslagen SKV VR1. Het was ook nog eens erg warm op het kunstgras en dus beloofde het een zware middag te worden.

Sparta Nijkerk begon met 3 MO19 speelsters (Denise Buitink, Anouk Kamphorst en Thirza Buitink) in de voorhoede. Dit was een goede keuze; zij lieten zien balvaardig te zijn en bezorgden de SKV verdedigsters  behoorlijk wat werk.

De wedstrijd ging gelijk op, beide teams waren aan elkaar gewaagd en kregen enkele kansjes. Een van die kansen leverde in de 22e minuut een corner op voor Sparta Nijkerk. Deze werd genomen door Demi van den Brink en fraai ingekopt door Elouise van Essen; 0-1.

In de 2e helft was er meer balbezit voor SKV, was het soms billenknijpen langs de kant, maar Sparta Nijkerk hield knap stand. Vooral ook door het ijzersterke optreden van het centrale duo Lara van Roon en Jivika van Loenen, die beide ’s ochtends al 75 minuten hadden gespeeld; respect.

En als er dan toch nog een balletje langs ging, stond daar altijd nog keepster Dana Wijnands, die voor de derde keer op rij een clean sheet haalde.

Helemaal gesloopt werd zo de 1-0 over de streep getrokken. Met 9 uit 3 en nog geen doelpunt tegen beleeft Sparta Nijkerk een droomstart van de competitie. Als het team het op kan brengen om iedere week met zoveel strijd en passie de wedstrijd in te gaan, dan kunnen er mooie dingen gebeuren dit seizoen.

Zaterdag 13 oktober komt DVS’33 VR2 op bezoek in Nijkerk. De wedstrijd wordt om 17:00 uur gespeeld op het hoofdveld van Sparta Nijkerk.