Hoevelaken controleerde het duel tegen SDS'55 vrijwel geheel en won verdiend met 0-2.
Hoevelaken controleerde het duel tegen SDS'55 vrijwel geheel en won verdiend met 0-2. Robert Kreuning

Selectie Hoevelaken bijna compleet, dus nu verder bouwen

3 oktober 2018 om 11:35 Sport/sport

HOEVELAKEN Sc Hoevelaken boekte afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een succes, na een stroef verlopen seizoensopening. Bij SDS'55 werd met 0-2 gewonnen. ,,We zijn nu bijna compleet, dus vanaf nu moet het steeds beter gaan", aldus een hoopvolle trainer Harry Oussoren.

Rob Schoon

Dat het tot zaterdag niet liep zoals verwacht, beaamt de trainer, al ziet hij duidelijke aanwijsbare redenen. ,,We zijn eigenlijk nog geen moment compleet geweest door blessures en andere redenen. Dan krijg je het gewoon moeilijk om een goed draaiend team binnen de lijnen te krijgen."

VALSE START Voor Oussoren begint nu dus eigenlijk pas de voorbereiding en dat terwijl de competitie al twee wedstrijden ver is. ,,Ideaal is absoluut anders, maar je hebt er wel mee te maken. In feite beginnen we dus op een punt wat op een te laag niveau ligt voor de fase van de competitie. Dus moeten we snel inhalen."

Tegen SDS'55 zag de trainer al diverse zaken veel beter gaan dan in de bekercompetitie (drie keer verlies) en openingswedstrijd van het seizoen (ook verlies). ,,De organisatie stond sowieso beter. SDS'55 speelde veel lange ballen en verdedigend hadden we daar goed grip op. Ons eigen spel was daarnaast ook beter dan in eerdere wedstrijden."

RUGGESTEUN Halverwege het duel in Wekerom leidde Hoevelaken daarom verdiend met 0-2 door treffers van Joeri van der Hoeven en Edwin Duijst. ,,Als het nog niet helemaal perfect verloopt, is zo'n voorsprong wel even lekker. Je ziet dat spelers dan toch makkelijker gaan spelen en het vertrouwen groeit."

Na rust zette SDS'55 feller aan, maar Hoevelaken hoefde weinig te incasseren. Ze hadden in het laatste deel van het duel zelfs meer afstand moeten nemen. Oussoren: ,,Jazeker, maar dan ben ik meteen wel erg kritisch. De winst was zaterdag het belangrijkste en dat hebben de jongens prima gedaan. Nu kunnen we vooruit kijken en verder bouwen aan ons spel en de ploeg."

DOELSTELLING Hoewel sc Hoevelaken de ambities niet hoog van de toren blaast, heeft Harry Oussoren een vergelijkbare doelstelling als vorige jaren. ,,Ik vind dat we bovenin mee moeten doen. Het kampioenschap is dan wellicht wat hoog gegrepen, maar de nacompetitie halen is toch zeker ook dit seizoen een eerste doel."

Of die doelstelling reëel is, kan Oussoren nog niet met zekerheid zeggen. ,,Zoals ik al zei, beginnen we nu pas met bouwen. We zijn wat ervaren en goede spelers kwijtgeraakt en dus is het afwachten hoe de nieuwelingen, vooral jonge spelers, het oppakken. Ik zie potentie genoeg, dus we mogen best wel veel van onszelf eisen."

Ondanks de moeizame start, heeft Oussoren vertrouwen. ,,De jongelingen zijn erg leergierig, dus het kan alleen maar beter worden. Als we compleet zijn, hebben we gewoon een goede groep."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie