Janic Makizodila staat verdedigend zijn mannetje, maar voorlopig is hij als spits goud waard voor Sparta Nijkerk.
Janic Makizodila staat verdedigend zijn mannetje, maar voorlopig is hij als spits goud waard voor Sparta Nijkerk. Rainer Fröhlich

Makizodila: 'De spitspositie zal voorlopig wel mijn plek blijven'

26 september 2018 om 13:41 Sport/sport

NIJKERK De vierde competitiewedstrijd heeft Sparta Nijkerk eindelijk een winst opgeleverd. Bij Berkum wonnen de Nijkerkers met 1-4, waarbij Janic Makizodila met drie treffers een fors aandeel had. ,,De spitspositie zal voorlopig wel mijn plek blijven in het team."

Rob Schoon

Zelf had de 24-jarige speler dit seizoen zijn ogen gericht op een plaats als centrale verdediger. ,,Die positie heeft inderdaad mijn voorkeur, maar als trainer Eric Speelziek mij als spits opstelt, doe ik daar mijn uiterste best. Uiteindelijk gaat het om het teambelang en voorlopig lijkt die wisseling qua plek goed uit te pakken."

LEKKER GEVOEL Berkum is doorgaans een goede en lastige tegenstander voor Sparta Nijkerk. Zaterdag verliep het duel in het voordeel van de Spartanen. Het veldspel was tot nu toe in de competitie redelijk tot goed, maar de laatste duels wordt er ook gescoord. ,,Dat is toch het essentiële onderdeel van voetbal. Vorige week tegen Staphorst scoorden we driemaal, maar kregen we er ook drie tegen. Gelukkig liep het zaterdag beter."

De 0-1 van Makizodila na een kwartier werd nog gevolgd door de 1-1 van Michel van Aggele, maar halverwege leidde Sparta Nijkerk met 1-3. Donny van der Wal en Makizodila scoorden. ,,De 1-3 was tekenend voor ons spel. Berkum nam een corner, die wij veroverden. Binnen drie passes stond ik vrij voor de keeper. Met onze snelheid voorin is dat een belangrijk wapen. En bij rust een marge van twee doelpunten geeft een goed gevoel."

CONCENTRATIE Tegen Berkum verging het verdedigen de Spartanen beter af dan een week eerder tegen Staphorst. ,,We bleven geconcentreerd spelen en de afspraken nakomen. Als dat allemaal goed loopt, hebben we gewoon een erg goede ploeg. Aan ons de taak om dat vaker zo te doen en hele wedstrijden vol te houden. Tegen Berkum ging het in ieder geval erg goed en de 1-4 was zeker verdiend. En dat ik drie keer heb gescoord, is vooral persoonlijk een extraatje. De winst was belangrijker na de toch wat stroeve competitiestart."

Zijn favoriete positie achterin kan hij voorlopig wel vergeten. ,,Haha, ja dat zit er wel in met vijf treffers in twee duels. Dat vind ik niet erg hoor, want scoren blijft lekker én op dit moment ben ik als spits nodig voor het team. Dat doe ik dus met overgave en mij hoor je dus zeker niet klagen. Zaterdag tegen DUNO D wacht immers de volgende opgave."

ZWARE TEST DUNO uit Doorwerth geldt als één van de te kloppen ploegen in de Hoofdklasse B. ,,Zij worden hoog aangeschreven en hebben een goede ploeg. Op eigen veld staan we zaterdag dus voor een lastige opgave. DUNO is goed, maar wij moeten geen ontzag hebben, want ook wij hebben een goede ploeg. Ik verwacht een spannend potje, waarbij wij de punten in eigen huis willen houden. Ik heb er in ieder geval nu al zin in."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie