Vergunning zomertuin verleend met excuus voor gemaakte fouten

25 september 2018 om 14:33 lokaal

NIJKERK Door de gemeente Nijkerk is de benodigde vergunning verleend voor de start van De Zomertuin. Dat blijkt uit het antwoord van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD. Daarin werd de lange periode gehekeld die met het verlenen van de vergunning was gemoeid.

Wijnand Kooijmans

Het college zegt zich er van bewust te zijn dat het proces van de vergunningverlening beter moet en kan. Dat maakt dat wordt aangegeven dat men zich in gaat zetten om de verbetering van de dienstverlening te continueren en dat men wil leren van gemaakte fouten. De Zomertuin wordt gevestigd in het voormalige evenementencentrum De Laak aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen.

De aanvraag voor de benodigde drank- en horecavergunning werd eind maart ingediend. Deze bleek niet compleet te zijn. Reden voor de gemeente 3 april aanvullende informatie op te vragen. Deze werden per omgaande aangeleverd door de adviseur van de aanvrager. Door de betreffende ambtenaar van de gemeente werd bericht verstuurd om de aankomst hiervan te bevestigen.

AFWACHTING Door de gemeente werd vervolgens 27 juli een brief verstuurd aan de aanvrager dat met nog steeds in afwachting was van de gevraagde aanvullende informatie. Direct werd geantwoord dat deze al 4 april was verstrekt. Na enig uitzoekwerk heeft de gemeente met excuus aan de aanvrager aangegeven dat de gegevens waren gevonden en de aanvraag verder in behandeling zou worden genomen.

Door het college wordt nog verder uitgezocht waar het mis is gegaan. Benadrukt wordt dat de aanvraag op initiatief van de gemeente tot stand is gekomen omdat men uit de media had vernomen dat de eigenaar al 1 maart wilde beginnen met zijn zaak. Zonder dat daarvoor vergunning was aangevraagd.

VERBETERING Het college zegt dat het proces om vergunning te verlenen voor verbetering vatbaar is. Wel wordt aangegeven dat de kwaliteit van het proces om vergunning te verlenen zich op een hoog niveau bevindt. Intern is door de gemeente gezorgd voor een betere personele bezetting zodat adequaat en tijdig op aanvragen voor een vergunning kan worden gereageerd.

Hierdoor moet worden voorkomen dat achterstanden ontstaan en de termijnen beter worden bewaakt. In het kader van de nieuwe inrichting van de ambtelijke organisatie worden tevens de kritische processen opnieuw beschreven en zonodig verbeterd. Ook wordt een nieuw systeem ingevoerd dat de termijnen waarbinnen een aanvraag moet worden behandeld beter gegarandeerd.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie