Remise tussen NSC en Hooglanderveen

8 september 2018 om 21:10 Sport/sport

NIJKERK NSC en Hooglanderveen speelden zaterdag om een grote stap richting de volgende bekerronde te zetten. Beide ploegen hadden kansen en scoorden, maar er kwam geen winnaar op De Burcht; het duel eindigde in 2-2.

Het duel tussen de twee ploegen die hun eerste duel met 4-1 wonnen werd na een kwartier opengebroken door een foutje van NSC-doelman Jan van Willige. Brian Schimmel profiteerde optimaal toen hij de bal zomaar ontving van de doelman: 0-1. Van Willige maakte zijn misser overigens ruimschoots goed in het verdere verloop van de eerste helft met enkele goede reddingen. NSC kwam via Traistan Wallet op gelijke hoogte en kreeg echter minstens zoveel kansen, waarmee de aantrekkelijke  eerste helft eindigde in 1-1.

Halverwege de tweede helft zorgde Kevin van Essen met een mooi afstandsschot voor de 2-1 en daarmee de voorsprong voor NSC. De Nijkerkse defensie was echter nog niet geheel bij de les, waardoor Nassim Barkoki de 2-2 kon aantekenen. Het duel bleef tot het einde spannend met kansen voor beide ploegen, maar de stand veranderde niet.

Zaterdag speelt Hooglanderveen tegen FC Horst en gaat NSC op bezoek bij Veensche Boys, waarbij beide ploegen strijden om een plaast ind e volgende bekerronde.