Sparta Nijkerk onderuit in Vriezenveen

8 september 2018 om 20:45 Sport/sport

NIJKERK Na twee duels in de competitie heeft Sparta Nijkerk slechts één punt en dat is minder dan gehoopt en verwacht. Bij DETO Twenterand gingen de Nijkerkers zaterdag met 1-0 onderuit. Het veldspel is niet slecht, maar het maken van doelpunten blijft nog achterwege.

De beginfase van de Spartanen was sterk en de thuisploeg werd ver achteruit gedrukt. Het leverde wat kansen op, maar toen een treffer achterwege bleef, kwam DETO beter in het spel. Doelman Manuel Hoogewoning hielp zijn ploeg door een ultieme redding, zodat het bij rust 0-0 was.

Na de thee bleef het meeste balbezit voor Sparta Nijkerk en een toegekende strafschop was het moment om de score te openen. Adriaan Kruisheer schoot de bal echter over het doel. Enkele minuten later liet Coplan Soumaoro zien hoe het wel moest toen DETO een strafschop kreeg: 1-0. Sparta Nijkerk nam hierna meer aanvallende risico's en was enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar de nederlaag werd niet afgewend.

Een tegenvallend resultaat en voor Sparta Nijkerk is het te hopen dat het redelijk tot goede spel de komende weken ook wordt bekrachtigd met doelpunten, waar daar draait het spelletje uiteindelijk om.