Sparta 2 wint de A+B Adviesgroep Veluwecup 2018
Sparta 2 wint de A+B Adviesgroep Veluwecup 2018 Kim vd Veer

Sparta en ODIK winnen A+B Adviesgroep Veluwecup 2018

4 september 2018 om 14:18 Sport/sport Deel je nieuws

Ter voorbereiding op het nieuwe korfbalseizoen, vond afgelopen week de A+B Adviesgroep Veluwecup plaats op het terrein van Sparta Korfbal. Dit jaar met ploegen uit Zutphen, Apeldoorn en Barneveld. Uiteindelijk wist Sparta de prijs bij de reserveteams te pakken en ODIK mag zich een jaar lang de beste hoofdmacht van de Veluwe noemen.

Na de twee rondes op dinsdag en donderdag, was bekend geworden dat Sparta 2 en ODIK 2 zouden gaan strijden om de prijzen. Op het hoofdveld werd in een onderling duel beslist wie de winnaar van het toernooi zou worden. Waar ODIK 2 beschikt over ervaring, goede schutters en team wat al langer samen speelt, moet Sparta 2 het doen met een compleet nieuwe samenstelling van spelers. Sparta 2 leek dit niks uit te maken, zij schoten uit de startblokken aan de hand van een vlijmscherpe Daniel van Doorne. De ruststand van 14-9 werd in het tweede deel direct vergroot naar 18-10. ODIK 2 moest alle zeilen bijzetten om aan te haken, maar tevergeefs. Sparta 2 speelde de wedstrijd volwassen uit en mag zich de winnaar van de A+B Adviesgroep Veluwecup 2018 noemen, een puike prestatie voor het ‘nieuwe’ team.

Daarna was het de taak aan de hoofdmachten om het publiek te vermaken, ODIK had op de eerste avond al vrij eenvoudig van KV Apeldoorn gewonnen, op de tweede avond eenvoudig van KVZ en hoefde het klusje alleen nog maar te klaren tegen Sparta. Dat zij de wedstrijd snel wilde beslissen, was duidelijk te merken. Zij waren een klasse en misschien wel twee klassen beter dan Sparta. Hiermee was de uitslag op veld B tussen KVZ en KV Apeldoorn niet meer van toepassing op de einduitslag. ODIK wist met drie uit drie de A+B Adviesgroep Veluwecup voor de tweede keer op rij te winnen.

Via deze weg willen wij onze toernooisponsor A+B Adviesgroep, onze vrijwilligers en alle deelnemers bedanken. Tot volgend jaar

www.aplusbadviesgroep.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie