Afbeelding
Harry Koelewijn

David van Reybrouck presenteert boek Revolusi in bibliotheek Nijkerk

25 november 2022 om 07:40 Activiteiten

NIJKERK De Belgische schrijver en cultuurhistoricus David van Reybrouck was donderdagavond in de bibliotheek in Nijkerk. Hij sprak daar over zijn boek Revolusi. Saskia van den Berg-Ebbenhorst (Conservator Museum Nijkerk) ging met hem in gesprek over zijn boek en de geschiedenis van Nederlands-Indië. 

Revolusi beschrijft Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld. David van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. In het boek leert Van Reybrouck de lezer om met andere ogen te kijken naar Nederlands-Indië. Hij legt uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages neemt hij de lezer mee en laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds doorleeft in onze tijd.

Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij onder meer ‘Congo: Een geschiedenis’, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder meer ‘ Tegen Verkiezingen’. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie