Afbeelding
pixabay

RIVM: 'Nog steeds 4,7 op de 100.000 inwoners besmet in Nijkerk'

18 maart 2020 om 14:10 Zorg Coronavirus

NIJKERK In de gemeente Nijkerk zijn nog steeds 4,7 inwoners op de 100.000 inwoners besmet. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu woensdagmiddag bekend gemaakt. Sinds dinsdag wordt de verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven niet meer het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners. Omgerekend gaat het in Nijkerk om twee inwoners. 

Sinds gisteren zijn 346 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding.) 

Vijftien patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241).

(Onderstaande interactieve kaart wordt eenmaal daags geactualiseerd en kan daarom voor- of achterlopen op de cijfers die in het artikel worden gepresenteerd. Van een aantal patiënten is geen woonplaats bekend.)

 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie