Afbeelding
Harry Koelewijn

Vrijdagmarkten Nijkerk en Hoevelaken gaan door

18 maart 2020 om 06:40 Zakelijk Coronavirus

NIJKERK De vrijdagmarkten in Nijkerk en Hoevelaken gaan in deze bijzondere roerige tijden door. Na overleg met het crisisteam van de gemeente is besloten dat de markten vrijdag op hun normale locatie op kunnen gaan bouwen.

Hiervoor is een heel protocol ontwikkeld; daar staan alle voorzorgsmaatregelen voor zowel de marktondernemers als de bezoekers duidelijk in. ,,De maatregelen zijn niet vrijblijvend maar dwingend", aldus marktmanager Gijsbert Bast. Het volledige protocol is te vinden op https://marktnijkerk.nl/protocol-coronavirus/ en https://markthoevelaken.nl/protocol-coronavirus/.

Ook aan de klanten wordt gevraagd rekening te houden met de bijzondere situatie. ,,Uiteindelijk is het gebruiken van je gezonde verstand het beste", zegt Bast. ,,Als je al verkouden en snotterig bent kan je beter een keer overslaan."

Bij de kramen zijn A4tjes opgehangen om te laten zien wat het beste is om te doen tijdens de boodschappen. Het schminken dat gepland stond op de markt in Nijkerk is wel afgelast.

VEILIGER Volgens de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) - de ondernemersorganisatie voor de ambulante ondernemers in Nederland - is de kans op besmetting is in de buitenlucht kleiner dan in gesloten verkoopinrichtingen. ,,Zelfs de oudere mensen zijn beter af op een markt dan in een supermarkt", schrijft de branchevereniging op haar website. ,,Mensen zijn verder uit elkaar dan in een winkel, de paden zijn veel breder dan in een supermarkt. Er is minder kans op besmetting in buitenlucht en meestal is de afstand tussen marktondernemer en consument groter dan klant en caissière in supermarkt."

advertentie
advertentie