Afbeelding
Pixabay

Herinrichting van de Venestraat binnenkort van start

Verkeer en vervoer

NIJKERK De herinrichting van de Venestraat start naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar. Op korte termijn verwacht het college een contract te ondertekenen met een aannemer. Of op het gewenste moment kan worden gestart, is afhankelijk van de levertijd van de benodigde materialen.

Eén bezwaarschrift werd ingediend tegen het concept van het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Venestraat. De eigenaar van een winkel in tweedehands kleding wil dat een parkeerplek voor bewoners overdag beschikbaar komt als extra shop & go plek. Hij wijst er op dat zijn klanten niet alleen uit Nijkerk afkomstig zijn, maar ook uit Hoevelaken, Putten, Amersfoort, Barneveld, Bunschoten, Zeewolde en wijde omgeving.

KLANTEN Het gaat volgens hem om 3800 vaste klanten die hun goederen komen brengen met tassen, dozen en zakken. Het aanleveren van de goederen gebeurt veelal met de auto in verband met het sjouwen en tillen van de spullen. De eigenaar geeft aan dat bij de start van de winkel bewust is gekozen voor een winkelpand aan de rand van het centrum met parkeergelegenheid voor de deur. Voor zijn bedrijfsvoering vindt hij de bereikbaarheid per auto en kort parkeren in dit deel van de Venestraat essentieel.

Bij zijn verzoek gaat hij er vanuit dat de bewonersplek overdag niet is bezet. Het college wil echter niet aan zijn verzoek tegemoet komen. In de visie aantrekkelijk Nijkerk is in overleg met bewoners en ondernemers uit de binnenstad gekeken op welke wijze de binnenstad van Nijkerk autoluw kan worden gebracht. Dit geldt ook voor de omgeving van het Kerkplein en de daarnaast gelegen Venestraat.

BEWUST Bij de herinrichting is er daarom bewust voor gekozen om elf parkeerplaatsen terug te brengen, waarvan er negen bestemd zijn voor bewoners (vergunninghouders). Verder komt er één shop & go plek en een parkeerplaats voor de tandarts.

Voordat in deze visie eventueel een wijziging wordt aangebracht, wil het college eerst het daadwerkelijk gebruik van de parkeerplaatsen na de herinrichting afwachten.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie