Afbeelding
Harry Koelewijn

Weer verkoop van bedrijfskavels na maatregelen voor Didam-arrest

6 januari 2023 om 10:50 Zakelijk

NIJKERK Om te voldoen aan het zogenoemde Didam-arrest van de Raad van State gaat de gemeente Nijkerk maatregelen treffen als het gaat om de verkoop van bedrijfskavels.

Wijnand Kooijmans

Het arrest houdt in dat het de gemeente niet meer is toegestaan bedrijfskavels onderhands te verkopen. Een uitzondering geldt echter voor een situatie waar bij voorbaat al vast staat dat er slechts één serieuze gegadigde is. Ook dan moet echter het plan de betreffende grond te verkopen vooraf op een dusdanig wijze bekend worden gemaakt dat iedereen daarvan kennis kan nemen. Ook moet gemotiveerd worden waarom de gemeente denkt dat er maar één serieuze kandidaat is.

Onder meer gaat de website www.NijkerkA28.nl worden aangepast op de actuele situatie. De al ingevulde bedrijfsprofielen worden beoordeeld aan de hand van de geactualiseerde uitgiftecriteria. De aanpassingen maken dat ook weer gestart kan worden met de verkoop van bedrijfsterreinen.

Door de nieuwe regels te hanteren voorkomt de gemeente dat de verkoop van gronden nadelige consequenties krijgt. Bijvoorbeeld als het gaat om schadevergoeding aan een derde partij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie