Afbeelding
Optiek Verkerk
De specialist

Contactlenzen in alle soorten en maten

5 oktober 2022 om 18:10 Zakelijk

NIJKERK Tegenwoordig zijn er veel verschillende contactlenzen op de markt die een uitkomst kunnen bieden voor kijkproblemen of als vervanging van de bril. Zo zijn er onder meer harde lenzen, zachte lenzen, daglenzen en nachtlenzen. 

Bij Optiek Verkerk zijn we sterk in maatwerk contactlenzen. Niet iedereen is zomaar geschikt voor een willekeurig type contactlens. Voorafgaand vindt er door onze contactlensspecialisten en optometristen een uitvoerig oogonderzoek plaats waarbij op basis van onder meer geavanceerde foto’s van het hoornvlies de contactlens op maat wordt ontworpen. Dit zorgt voor een optisch zuiverder beeld en biedt bijna onbeperkte aanmeetmogelijkheden. In tegenstelling tot standaard lenzen die in beperkte specificaties verkrijgbaar zijn, worden op maat gemaakte lenzen op een speciale manier geslepen.

Bij Optiek Verkerk zijn we sterk in maatwerk contactlenzen

SOORTEN LENZEN Zachte contactlenzen zijn gemaakt van een specifiek kunststof met als eigenschap veel water op te kunnen nemen. Dit is erg belangrijk omdat zachte lenzen op het oogvocht drijven en op deze manier ultiem draagcomfort bieden. De draagsystemen variëren van een dag, twee-wekelijks, maand tot halfjaarslenzen. Zachte contactlenzen hebben dus afhankelijk van welk type systeem, een periodieke vervanging om oogirritaties en oogontstekingen te voorkomen en dus de ogen gezond te houden. Daarnaast draagt de contactlenzenvloeistof bij aan optimale hygiëne zodat de lenzen veilig dag in dag uit gedragen kunnen worden. Zachte contactlenzen zijn tegenwoordig eerste keus voor veel mensen.

In sommige gevallen zijn harde lenzen juist een betere oplossing. Harde lenzen, ook wel vormstabiele contactlenzen, zijn op maat gemaakte lenzen en gaan langer mee dan zachte contactlenzen. Doordat de lens vormvast is, is er minder tolerantie qua vorm en vraagt het aanmeten hiervan om heel veel precisie. Bij mensen met een onregelmatige kromming, of minder glad oogoppervlak is een harde contactlens dé oplossing. Door de stabiele vorm van de contactlens wordt juist het oogoppervlak weer gladgestreken, waardoor je alles weer zo scherp mogelijk ziet.

Gedurende de nacht corrigeert de lens de sterkte van het oog

NACHTLENZEN Ook voor mensen die overdag geen contactlenzen kunnen verdragen, last hebben van droge ogen, of geen bril willen dragen, hebben we een oplossing: nachtlenzen! Dit zijn op maat gemaakte vormstabiele contactlenzen die ’s nachts, terwijl je slaapt, gedragen worden. Gedurende de nacht corrigeert de lens de sterkte van het oog waardoor je overdag geen bril of contactlenzen meer nodig hebt om scherp te kunnen zien. Uiteraard vraagt dit ook om deskundig onderzoek en de juiste nazorg door middel van de bijbehorende krachtig reinigende lenzenvloeistof en regelmatige contactlenscontroles om de kwaliteit en de veiligheid te waarborgen. 

Benieuwd of contactlenzen mogelijk zijn en ook jouw ogen opnieuw doen openen? Of ben je benieuwd hoe het is gesteld met de gezondheid van jouw ogen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij Optiek Verkerk en laat je adviseren. Optiek Verkerk opent ogen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Optiek Verkerk. Meer informatie: Optiek Verkerk, Plein 3, 3861 AB Nijkerk, 033 245 3812, www.optiekverkerk.nl/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie