Op het zonnige terras tegen de gevel van de historische boerderij ’t Ulhst heeft Hart van Holland een gezellig buitenrestaurant geopend.
Op het zonnige terras tegen de gevel van de historische boerderij ’t Ulhst heeft Hart van Holland een gezellig buitenrestaurant geopend. Groetjes uit Nijkerk
Advertorial

Pop-up restaurant Groetjes uit Nijkerk

12 augustus 2020 om 11:23 Zakelijk

NIJKERK Hart van Holland heeft deze zomer een pop-up restaurant geopend, genaamd 'Groetjes uit Nijkerk'. De evenementenlocatie speelt daarmee in op het feit dat veel mensen deze zomervakantie in eigen land doorbrengen. Daarom heeft het team van Hart van Holland hard gewerkt aan een eigen ‘staycation’, een vakantie met activiteiten in eigen omgeving of op rijafstand. ,,Daar is een culinaire optie bij gekomen in de vorm van een pop-up restaurant", vertelt Jaco Loffeld enthousiast.

Op het zonnige terras tegen de gevel van de historische boerderij ’t Ulhst heeft Hart van Holland een gezellig buitenrestaurant geopend. ,,In een fijne en informele entourage kunnen gasten genieten van de heerlijkste gerechten, volledig in het zicht en bereid boven de smeulende barbecue."

TROPISCH Chef-kok Jaap Honing heeft samen met zijn brigade een verrassende menukaart samengesteld waarbij de echte allemansvrienden zeker niet ontbreken. Daarnaast nemen de wekelijks en soms dagelijks wisselende specials de gasten in gedachte mee naar tropische vakantiebestemmingen. ,,En dat terwijl de meeste ingrediënten hun oorsprong in de directe omgeving vinden", benadrukt Loffeld.

Van de één op de andere dag was de volle agenda veranderd in een enorme commerciële uitdaging.

De coronacrisis had ook grote gevolgen voor Hart van Holland. ,,Van de één op de andere dag was de volle agenda veranderd in een enorme commerciële uitdaging”, vertelt Loffeld. ,,Waar wij normaal gesproken honderden gasten mogen ontvangen op een dag, zat de deur opeens op slot.” Maar het team van Hart van Holland heeft niet stil gezeten. Klussen die normaal gesproken worden uitgeteld tot de ‘rustige’ zomer werden tijdens de lockdown opgepakt. ,,In kleine teams en op gepaste afstand hebben onze collega’s gewerkt aan onderhoudswerkzaamheden in heel het pand. Daarnaast zijn er ook grote klussen uitgevoerd, zoals de uitbreiding van onze parkeergelegenheid en de verbouwing en restyling van de enkele evenementenzalen."

Toen de maatregelen versoepelden, ging het team nadenken hoe ze weer op gepaste wijze gasten konden ontvangen. Zo ontstond het idee voor het pop-up restaurant. ,,Ons team heeft in verschillende brainstormsessies vormgegeven aan de wat sinds juni ons pop-up restaurant is. Een mooie stretchtent met een zomerse inrichting dragen bij aan een echt vakantiesfeertje."

Wij staan te springen om weer gasten te mogen ontvangen.

VAKANTIEGEVOEL ,,De gastvrije bediening zorgt voor een lekker aperitief en een passende wijn bij uw gerecht. Ook bij het samenstellen van de drankenkaart wordt voornamelijk gekozen voor wat de provincie te bieden heeft." Het personeel van Hart van Holland stond na een rustige periode vanwege het coronavirus te popelen om weer gasten te mogen verwelkomen ,,Na maanden stil te hebben gezeten, staan wij te springen om weer gasten te mogen ontvangen. Pop-up restaurant Groetjes uit Nijkerk maakt dit mogelijk. Wij richten ons niet op het behalen van grote omzetten, maar voor het vakantiegevoel dat wij samen met onze gasten willen ervaren. Wij hopen dit, door middel van een vriendelijke prijsstelling, met zoveel mogelijk gasten te kunnen delen”, aldus Iddo van ’t Hek, directeur van evenementencentrum Hart van Holland.

Groetjes uit Nijkerk is vier dagen per week geopend, op donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur en in het weekend vanaf 13.00 uur. ,,In principe blijft het restaurant op alle dagen open tot 22.00 uur, maar blijft een gezelschap lekker zitten keuvelen, dan blijven wij ook iets langer, gewoon omdat het gezellig is."

Reserveren is verplicht en kan via www.groetjesuitnijkerk.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie