Afbeelding
Google Maps

Tijdelijke woningen voor jongeren en statushouders langs de Nijkerkerstraat

1 december 2022 om 16:48 Wonen

HOEVELAKEN Aan de parallelweg langs de Nijkerkerstraat, tussen Nijkerkerstraat 31 en 33, worden veertig tijdelijke woningen gerealiseerd door de gemeente Amersfoort en Omnia Wonen. De helft van de woningen komt beschikbaar voor alleenstaande woningzoekenden, de andere helft voor statushouders.  

,,In de gemeente Amersfoort is een grote vraag naar betaalbare woningen. Er is een tekort aan opvangplekken en er is sprake van woningnood. Vooral voor jongeren en statushouders zijn dringend extra woningen nodig”, laat de gemeente Amersfoort weten. Tijdens een zoektocht naar locaties die tijdelijk ingezet kunnen worden, is een locatie gevonden aan de parallelweg langs de Nijkerkerstraat. Het college van Amersfoort heeft op 22 november besloten dat Omnia Wonen en de gemeente een plan gaan uitwerken om op deze locatie tijdelijke woningen te bouwen voor een periode van 10
jaar.

GEMENGD WONEN Op het terrein is ruimte voor 40 woningen, waarvan de helft beschikbaar komt voor alleenstaande woningzoekenden, met voorrang voor jongeren. De andere helft is voor statushouders. Om bewoners te begeleiden bij het vormen van een woongemeenschap wordt een community coach aangesteld. ,,Die zorgt onder andere voor verbinding tussen de bewoners als met de omgeving, en biedt ondersteuning bij gezamenlijke activiteiten”, aldus de gemeente Amersfoort. Voor het huisvesten van statushouders in dit plan heeft Amersfoort subsidie ontvangen vanuit het Rijk.

INLOOPBIJEENSKOMST Op woensdag 7 december wordt er in The Old Pepper Mill in Hoevelaken een inloopbijeenkomst gehouden over dit project. Buurtbewoners worden door de gemeente Amersfoort uitgenodigd voor deze bijeenkomst die duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging thuis. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt het plan toegelicht en hebben bewoners de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De gemeente Amersfoort zal de bewoners informeren over de voortgang van het project.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie