Afbeelding
VVD Nijkerk-Hoevelaken

Flexibele paal fietspad Botter en Valeriaan weer verwijderd

Verkeer en vervoer

NIJKERK Eind januari is er een flexibele paal geplaatst op het fietspad tussen Botter en Valeriaan in Nijkerk. Dit is gedaan om een einde te maken aan het gemotoriseerd verkeer dat over het fietspad rijdt waardoor de veiligheid van de fietsers in gevaar komt. Na overleg met de veiligheidsdiensten is deze paal geplaatst. ,,Nu blijkt dat de chauffeurs van de ambulances deze route in noodgevallen niet gebruiken. Om ongewenste situaties te voorkomen, wordt de flexibele paal verwijderd", meldt de gemeente.

,,In overleg met de veiligheidsdiensten wordt er nu gezocht naar een oplossing. Het is belangrijk dat zij zo snel als mogelijk op hun bestemming komen. Maar ook de veiligheid voor de fietsers is voor ons heel belangrijk", geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Er is op dit moment onvoldoende zicht op de instructies die de chauffeurs van de ambulances in de verschillende veiligheidsregio's hebben gekregen. ,,De verschillende partijen gaan samen kijken wat de beste oplossing is voor deze situatie", schrijft de gemeente Nijkerk. ,,Om geen verdere risico's te lopen is er afgesproken om de flexibele paal tussen Botter en Valeriaan voorlopig weg te halen en de komende maanden te gebruiken voor een goede afstemming."

advertentie