Afbeelding
pixabay license

Roken en verkoop van tabak eind dit jaar verboden op alle stations

Verkeer en vervoer

NIJKERK (ANP) Het is straks verboden om een sigaret te roken op treinstations. Dat is donderdagmiddag bekend geworden. ProRail en NS gaan samen de stations stapsgewijs rookvrij maken en daarom mag er vanaf oktober niet meer gerookt worden op onder meer de perrons van stations Nijkerk en Hoevelaken.

Momenteel is er een verbod voor roken voor stationshallen, trappen, liften en tunnels. ,,Wat ProRail betreft verdwijnen in oktober ook de rookvoorzieningen op de perrons", aldus ProRail in een persbericht. ,,Wij gaan in overleg met vervoerders om dit voor iedereen op het station eenduidig en herkenbaar te realiseren. NS stopt vanaf 1 april met de verkoop van tabak in haar eigen winkelformules."

In Nederland staan rookpalen op diverse stations en deze worden ook allemaal verwijderd. ,,Ook verwijderen we verlichte rookzoneborden, passen we de bestrating aan en werken we aan nieuwe borden voor huisregels."

Het doel is om uiteindelijk helemaal geen rook- en tabakswaren meer te verkopen op stations. Daarom worden vanaf 1 april deze niet meer aangeboden in de kiosken. 

advertentie