Afbeelding
Rijkswaterstaat

Welk effect hebben 800 nieuwe woningen Hoevelaken op het verkeer?

27 november 2019 om 17:12 Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN Raadslid Wim van Veelen (PRO21) wil weten welke invloed de geplande woningbouw in Hoevelaken heeft op het verkeer in deze plaats. Voor hem reden schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

In de komende tien jaar worden rond de achthonderd nieuwe woningen gebouwd in Hoevelaken. Daarnaast loopt de vernieuwing van het knooppunt Hoevelaken aanzienlijke vertraging op. Het jaar 2025 wordt in ieder geval niet gehaald. Ook plannen voor verbetering van de aansluiting A1/A30 zijn niet concreet of gepland.

SLUIPVERKEER Dat maakt dat Van Veelen ook wil weten welke effecten de vertraging van beide wegenprojecten hebben op het sluipverkeer door Hoevelaken. Hij vraagt zich af of de verbeteringen rond Station Hoevelaken in het kader van de vernieuwing van het knooppunt weer worden meegenomen in de nieuwe aanbesteding van knooppunt Hoevelaken. Het gaat om een betere toegankelijkheid zoals liften van het parkeerterrein naar de toegangsroute en parkeren voor fietsen en auto's.

Van Veelen wil weten of er nog verdere verbeteringen in het aantal stops van de treinen op het station zijn voorzien. Hij vraagt zich af wat de stand van zaken is rond de busverbindingen die Hoevelaken aandoen, mede in het licht van de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in Gelderland.

COFFEESHOP Het raadslid wel van het college weten of het is geborgd dat de verbetering van de hoofdfietsroute richting Amersfoort ook wordt meegenomen in de nieuwe aanbesteding van het knooppunt. Het gaat om de ondertunneling van de Nijkerkerstraat en de Energieweg. Ook wil hij weten hoe het staat met de afspraken met Amersfoort over de veiligheid voor fietsers ter plaatsen van de coffeeshop naast het A1 talud.

Voor Van Veelen is het ook een vraag of er plannen zijn andere hoofdfietsroutes te wijzigen. Het gaat dan om de route door het Hoevelakense bos richting Hooglanderveen en station Vathorst, om de route(s) naar Nijkerkerveen en de voorzieningen in Nijkerk.

ROTONDE Laatste vraag van hem is welke maatregelen zijn voorzien om de rotonde Westerdorpsstraat/Koninginneweg geschikt te maken voor de extra toestroom van verkeer straks te kunnen verwerken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie