Afbeelding
Kees van den Heuvel

Apostolisch Genootschap schenkt bank aan Nijkerkerveen

12 november 2019 om 10:30 Maatschappelijk

NIJKERKERVEEN Het Apostolisch Genootschap in Nijkerkerveen heeft haar 75-jarig bestaan gevierd van de kerk in het dorp. Om de verbondenheid met Nijkerkerveen te symboliseren werd een miniatuur zitbank overhandigd die in het voorjaar van 2020 op het plein komt te staan van de Van Noortstraat, tegenover het nieuwe voorzieningengebouw.

De zitbank werd in mini-vorm overhandigd aan burgemeester Gerard Renkema, waarmee de anders zo gesloten kerkgemeenschap iets terug wil doen voor Nijkerkerveen. ,,Op deze bank kom je straks tot rust, kun je de ontmoeting aangaan en kun je met anderen spreken'', aldus voorganger Ronald Heg. De bank wordt geplaatst zodra het plein in gereedheid is gebracht.

Overigens woont van de 123 kerkleden nog slechts één iemand in Holkerveen. De rest komt uit Hoevelaken, Nijkerk en Amersfoort. Zij bekeken dinsdagavond een fototentoonstelling in het kerkgebouw aan de Schoolstraat.

Het Apostolisch Genootschap begon aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in de boerderij van de familie Van Dusschoten aan de Nieuwe Kerkstraat. Daarna werd in 1947 een schuur in gebruik genomen van de familie Guliker aan de Schoolstraat. In 1960 werden plannen gemaakt voor de bouw van een eigen onderkomen welke in 1992 flink werd uitgebouwd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie