Inner Wheel Nijkerk doneert een cheque van 1500 euro aan het onderzoeksfonds van het Radboudumc
‘Hart voor Vrouwen’. Van links naar rechts: Atie Posthumus-Bouwman (fundraisingscommissie), Dia
Weggemans (‘hartenvrouw’ van Inner Wheel Nijkerk) en Diny de Wit-Stockmann (co-presidente
Inner Wheel Nijkerk).
Inner Wheel Nijkerk doneert een cheque van 1500 euro aan het onderzoeksfonds van het Radboudumc ‘Hart voor Vrouwen’. Van links naar rechts: Atie Posthumus-Bouwman (fundraisingscommissie), Dia Weggemans (‘hartenvrouw’ van Inner Wheel Nijkerk) en Diny de Wit-Stockmann (co-presidente Inner Wheel Nijkerk). Marie Verheij

Inner Wheel Nijkerk doneert 1500 euro aan Hart voor Vrouwen

Verenigingen

NIJKERK Inner Wheel Nijkerk doneert een cheque van 1500 euro aan het onderzoeksfonds van het Radboudumc ‘Hart voor Vrouwen’. Het geld werd ingezameld tijdens de verkoop van ‘koek en zopie’ op drie posten tijdens de Veluwe Wandeltocht op 14 mei.

Voor het eerst na coronatijd kon Inner Wheel Nijkerk weer op pad. Op 14 mei wist de club door de verkoop van eigengemaakte cake en taart op drie posten van de Veluwe Wandeltocht 1500 euro binnen te halen voor het goede doel: ‘Hart voor Vrouwen.’ 

HART VOOR VROUWEN ‘Hart voor Vrouwen’ ligt Inner Wheel na aan het hart: ,,Maar weinig mensen weten dat dagelijks in Nederland 57 vrouwen overlijden aan hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten bij vrouwen worden doorgaans niet onderkend. Artsen kijken bij klachten al snel naar de ‘mannelijke’ norm. Vrouwen worden hierdoor te laat of helemaal niet behandeld, met te vaak de dood tot gevolg. Het onderzoeksfonds van Radboudumc ‘Hart voor Vrouwen’ wil daarom meer onderzoek uitvoeren naar de oorzaken van hart- en vaatziekten bij vrouwen.” Inner Wheel Nederland heeft gedurende drie jaar Hart voor Vrouwen gekozen als het Nationaal Service Project.

Inner Wheel Nijkerk is een in 1955 opgerichte serviceclub met ongeveer veertig leden. De club maakt deel uit van de internationale organisatie Inner Wheel die zich inzet voor vriendschap en verbondenheid, begrip en zorg in de samenleving. Dia Weggemans is de ‘hartenvrouw’ van Inner Wheel Nijkerk.

advertentie
advertentie