,,De thermometer raakt 34 graden in het Zwarte Woud. Tijd om af te koelen op de camping. Een emmer, een plons water en daar is het privé zwembad voor onze dochter. Heerlijk opfrissen!
,,De thermometer raakt 34 graden in het Zwarte Woud. Tijd om af te koelen op de camping. Een emmer, een plons water en daar is het privé zwembad voor onze dochter. Heerlijk opfrissen!" Familie Wiersma

Bekijk alle inzendingen voor de Stad Nijkerk Zomerfotowedstrijd

Recreatie

NIJKERK De zomervakantie is officieel van start gegaan en dat betekent dat er ook al weer veel zomerse plaatjes binnenkomen bij de redactie. Het blijft leuk om inspiratie op te doen en te neuzen door zomerse foto’s van plaatsgenoten, gemaakt dicht bij huis of op verre locaties. 

Alle inzenders maken kans op een plekje in de Stad Nijkerk, eeuwige roem én een zomers bistroset (een tafeltje met twee stoelen) en een fles wijn (indien de winnaar 18+ is), mogelijk gemaakt door Albert Heijn Nijkerk.. 

Ook deelnemen is heel eenvoudig, lees hier de voorwaarden en tips en tricks!

,,Deze foto’s vindt ik zo bijzonder omdat ze allemaal bij ons rondom het huis zijn gemaakt. Wij zijn voor 3 jaar terug naar Oostenrijk verhuisd en daar hebben wij zeker geen spijt van! We vinden altijd wel weer nieuwe schitterende plekken. En de hond is er altijd bij! Mocht de fietsroute iets uit de hand gelopen zijn en het is te warm? Dan toch gewoon bij het vrouwtje op de rug!
,,Deze mooie foto is gemaakt in Westendorf Tirol Oostenrijk net na een enorme regen en onweersbui! Het hele ski gebied onder de koepel van de dubbele regenboog.
,,Onze kleinzoon Thije tijdens (oma) Moederdag op 8 mei in onze tuin genietend van de glijbaan met zwembadje.
,,Vliegen en zwemmen.
Kleindochter Nikki waagt de sprong in het diepe. Als een vogel door de lucht en als een vis in het water."
,,Tijdens één van mijn fietstochten heb ik een foto gemaakt van een stuk grasland met enkele koeien en kalveren. Juist vanwege de discussies rondom het het boerenbedrijfsleven raakte dit beeld mij meer dan anders."
,,Maar uit blijven kijken maar de zon gaat niet onder.
,,Geirangerfjord.
,,Zo maar echt Noorwegen.
,,Onze twee kleinzonen van 2,5 en 3 vinden de ‘jakoezie’ ook fijn op de oppasdag bij opa en oma.
,,Deze foto is gemaakt in het bejaardentehuis bij het Pashupatinath tempelcomplex in Kathmandu. Elk jaar als ik in Nepal ben breng ik hier een bezoekje. Dit is zo'n bijzondere plek (en foto) voor mij omdat de mensen hier altijd vrolijk zijn, terwijl ze met 100 personen en slechts 2 verzorgsters in armoede leven.
,,Deze foto is afgelopen week gemaakt in Kamperland, een midweek in een huis aan zee. We kwamen maandag aan, reden langs Zierikzee net na de windhoos door het noodweer We kregen twee mooie zomerse dagen met donderdag veel regen. Als afscheidscadeautje deze zonsondergang.
,,Voor mij het ‘Perfecte Plaatje’! Heerlijk chillen op de Antillen, dit was op ‘Baby Beach’ Aruba."
,,Een kanotocht maken over het helder blauwe water van het Oostenrijkse ‘Worthersee’
Een prachtige plek!
,,Hierbij de foto van romantisch Pisa. Een sprookjesachtig beeld van een verlichte toren van Pisa. Het gevoel van pizza eten en wijn drinken komt direct weer naar boven.
,,Een typisch Italiaans stukje gescheidens. Een prachtig stadje ‘Alberobello’. Overdag een leuk stadje met overal verschillende huisjes met puntige daken, bloemen, terrasjes, oude vrouwtjes die hun straatje vegen en s’avonds gaan de lampjes aan in de stad. Een verlicht pad door het  hele dorp. Magisch! Een aanrader!
,,Kroatië: zomerstorm over zee (niet echt heel zomers maar prachtig beeld).
,,Kroatië: dolfijnen kijken bij zonsondergang.
,,Kroatië: verlaten strand.
,,Kroatië: zonsondergang.
,,Kroatië: een zomer storm die weg waait.
,,Kroatië: dolfijnen spotten.
,,De schitterende zonsopgang op de hochzeiger onze huisberg. Met in het dal een dekentje van wolken! Allemaal te bereiken vanaf ons pension Jägerhof in het mooiste Pitztal!
,,Twee weken geleden werden we tijdens een regenbuitje verrast door onze kleinzoons Taeke en Thije met een zomerconcert.
,,Deze foto’s vindt ik zo bijzonder omdat ze allemaal bij ons rondom het huis zijn gemaakt. Wij zijn voor 3 jaar terug naar Oostenrijk verhuisd en daar hebben wij zeker geen spijt van! We vinden altijd wel weer nieuwe schitterende plekken. En de hond is er altijd bij! Mocht de fietsroute iets uit de hand gelopen zijn en het is te warm? Dan toch gewoon bij het vrouwtje op de rug!
,,Lapland huskysafari (-35 graden brrr).
,,Deze foto’s vindt ik zo bijzonder omdat ze allemaal bij ons rondom het huis zijn gemaakt. Wij zijn voor 3 jaar terug naar Oostenrijk verhuisd en daar hebben wij zeker geen spijt van! We vinden altijd wel weer nieuwe schitterende plekken. En de hond is er altijd bij! Mocht de fietsroute iets uit de hand gelopen zijn en het is te warm? Dan toch gewoon bij het vrouwtje op de rug!
,,Tenerife zonsondergang.
,,Hushysafari lapland 2022.
,,Deze foto is tijdens mijn examenreis met mijn vriendinnen naar Zakynthos gemaakt! Op de foto ze je mij zwemmen in het kristalheldere water van de ‘blue caves’. Het water kleurt groen doordat de zon er op schijnt. De foto is bijzonder voor mij omdat wij 6 jaar lang naar deze reis uit hebben gekeken, en dit jaar was het dan eindelijk het moment. Een welverdiende vakantie na onze examens, en wat hebben we genoten!
,,Mijn dochter Bo van 7. Ze was zo blij dat ze met de warmte eindelijk een duik kon nemen met haar zwemgips deze foto is belangrijk voor mij omdat ze  na zoveel pijn ze toch weer plezier kon hebben met de hitte en het zwemmen en plezier is het fijnste wat je  je kind kan zien hebben.
,,Elke avond was de zonsondergang vanuit de buitenlounge bij agriturismo Unico Senso prachtig. Deze met kat Remy maakte het nog leuker!
,,Gewoon in mijn achtertuin in Nijkerk. Een mooie lieve hommel die mij al dagenlang gezelschap houdt. Telkens zet ik hem terug op de bloemen maar hij blijft terugkomen.
,,Deze foto is een paar weken geleden gemaakt tijdens onze huwelijksreis op het prachtige Griekse eiland Corfu. We kijken hier samen uit over zee, dromend over een fijne toekomst samen in het mooie Nijkerk!
,,Samen genieten van een wandeling langs de kliffen van het prachtige Griekse eiland Corfu! Eén van de vele selfies die gemaakt zijn tijdens onze huwelijksreis.
,,Deze foto is gemaakt op het kleine Griekse eilandje Paxos. Een typische vakantie foto: zon, witte kiezelstenen en een blauwe zee.
,,Azuurblauw in Nijkerk en Morris geniet.
,,Sam kan niet meer tegen de hitte en zoekt verkoeling voor de ventilator.
,,Aan de kust van Vlissingen gaat onze kleindochter in het water.
,,Tropische verkoeling op 'PLAZA LARIXLAAN' in Nijkerk..
,,Met 30 graden genieten van een rondje varen en lekker plonzen op het Randmeer.
,,Deze gelukkige koeien in het fraaie buitengebied vinden een schaduwrijke plaats voor een lange en ontspannen 'middagpauze' om daar in alle rust te kunnen herkauwen.
,,Het schapenscheren in het park in Corlaer. Dit vachtje lag in het gras om te bekijken en aan te raken. Fem (3) vond het heerlijk zacht!
,,Voor het eerst kamperen in Zeewolde. Het campingleven bevalt Saar (2 jaar) prima!
,,Nog even afkoelen bij de Vrouwenpolder strand in Zeeland op de warmste dag van 2022.
,,De foto is door mijn vrouw gemaakt in het Nationaal Museum te Oslo. Ik laat de rekening van een restaurant zien aan het schilderij The Scream van Edvard Munch. Noorwegen is namelijk een duur land. De foto is gemaakt op 20 juli 2022 tijdens onze vakantie in Noorwegen.
,,Trots op mama die de 4daagse van Nijmegen voor de 5de keer heeft uitgelopen.
,,Hierbij mijn foto van 'de streken', een eerbetoon aan Joop Mulder, grondlegger van Oerol. Deze foto is gemaakt in juni 2022 op Terschelling. Ik was onder de indruk.
,,Om te genieten van zomer kan je op vakantie, dichtbij of ver weg. Deze foto toont aan dat het moois van de zomer ook gewoon in je achtertuin in Nijkerk te vinden is.
,,Vijf neefjes en nichtjes klaar voor zomerritje langs Nijkerkse dreven. Het meisje met de teugels (12 jr.) heeft sinds een paar weken haar mendiploma.
,,Hond Pår die een pootje geeft met ondergaande zon in de groeiende bloemenrand in het buitengebied van Nijkerk.
,,Geen verre vakantie maar wel een lekker ijsje in eigen woonplaats Nijkerk.
,,Deze foto is gemaakt tijdens onze vakantie aan het Levicomeer in IItalië. Op de foto staat onze dochter Linde van 10 te kijken naar de zonsondergang.
,,Genieten op een plaid met meloenen, Siep geniet van zijn eerste zomer in 2022.
,,Op een bloedhete avond in Verona is een verkoelend drankje delen met je zus heerlijk! Half juli was het zelfs in de avond nog 39 graden, maar we hadden de mooie stad niet willen missen!
,,Rosa is koetjes aan het kijken bij ons in de Arkemheense polder. De kalfjes en Rosa zijn beide nieuwsgierig naar elkaar. De foto is op 5 juli gemaakt op Nekkeveld. De foto is voor ons bijzonder, omdat het onze kleindochter is.
,,Zelfs op vakantie in Zeeland gaan de judolessen van Nora gewoon door. Dit ten kostte van haar grote broer Bram...
,,Altijd weer mooi hier!
,,Op de foto staat Jasmijn van Ramshorst, 7 jaar. Springend over haar gemaakte vis van zand op het zonnige strand van  Zandvoort.
,,Op deze foto staat mijn 3 jarige dochter Faye. In Spakenburgse klederdracht. Met haar Spakenburgse roots, is dit zo leuk om te doen tijdens de Spakenburgse dagen.
,,Dit is onze zoon Lev 4 jaar oud. Wij zijn op vakantie naar Turkije geweest.
,,De fam. van den Bor in Nijkerk heeft sinds kort een geitje als huisdier. De dochter des huizes had deze gekregen van een geitenboer die het diertje te klein vond voor verkoop. Ondertussen is het beestje helemaal opgenomen in de familie. Het is erg mak en speelt met de hond van de familie. Afgelopen vrijdag mocht hij ook even met het baasje in het zwembad.
,,Voor onze kleinzoon (6 jr.) is het zeilen ook hardwerken.
,,Oma, oma, kijk, kijk, het past. Samen zitten Wilan van Veldhuizen en Roos en Bo van den Born  in de specikuip in Erezee heerlijk te genieten.
,,Kanoën in Cothen (Augustus '22) met 2 vriendinnen uit Noorwegen. Mooi weer, prachtige omgeving en ik wilde ze wat anders laten zien van Nederland dan de standaard toeristische plaatsen. Het was ontzettend leuk en gezellig!
,,Na een lange fietstocht geniet dit meisje (voor het meisje) van een heerlijk ijsje in Ootmarsum.
,,Om plezier te hebben tijdens de zomervakantie volstaat voor Mart een waterglijbaan, zon en (een beetje) water. De foto is gemaakt in onze achtertuin oftewel Bad Hintergarten. Ik heb de foto zelf gemaakt.
,,Zo vader zo zoon onderweg op de berg van Schauinsland in het Zwarte Woud zomer 2022.
,,Casper en Sienna lopen hand in hand op een zonnige dag in Pals, Spanje.
,,Deze foto is genomen in de tuin van Landgoed Ezherwold in Almen. Elke morgen werd je gewekt door deze hanen. Maar ze hadden waarschijnlijk een andere klok en bleven vaak de hele dag door kukelen.
advertentie
advertentie