Ter inspiratie enkele oudere inzendingen.
Ter inspiratie enkele oudere inzendingen. Milan Heyliger

Doe mee met de Stad Nijkerk Zomerfotowedstrijd

Recreatie

NIJKERK Maakt u de ultieme zomerfoto? Doe mee aan de zomerfotowedstrijd van de Stad Nijkerk en maak kans op een bistroset (tafeltje met twee stoelen) ter waarde van 129,00 euro inclusief een fles wijn (indien de winnaar 18+ is), mogelijk gemaakt door Albert Heijn Nijkerk.

Struinen door sfeervolle steden, genieten van gezelligheid op de camping of ontspannen in de eigen achtertuin. In de zomervakantie is er altijd wel een aanleiding om mooie foto’s te maken. Alle ingezonden foto’s zijn te bewonderen op www.stadnijkerk.nl. Een selectie krijgt tevens een plek in de krant. Aan het eind van de zomer selecteert de redactie de mooiste of meest bijzondere inzendingen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de inzendingen voor de Stad Nijkerk Zomerfotowedstrijd 2022.

DEELNEMEN Een zomerfoto inzenden kan naar stad.nijkerk@bdu.nl, onder vermelding van ‘Zomerfotowedstrijd’. Om in aanmerking te komen voor plaatsing in de krant en een prijs moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

- In enkele zinnen beschrijven waar en wanneer de foto is gemaakt, wie of wat er op de foto is te zien en waarom de foto voor u bijzonder is, is een vereiste.
- Een deelnemer mag maximaal drie inzendingen doen, maar iedere foto krijgt dan een eigen beschrijving.
- Foto’s moeten scherp zijn en in een hoge resolutie (JPG-bestand van minimaal 750kb) worden aangeleverd.
- Alleen lezers uit het verspreidingsgebied van deze krant (gemeente Nijkerk) dingen mee naar de prijzen.
- Foto’s moeten deze zomer zijn gemaakt.
- De fotograaf moet zelf inzenden óf toestemming hebben gegeven voor deelname. Een ingezonden foto kan - indien relevant - later worden herplaatst.
- Inzenden is mogelijk tot woensdag 24 augustus 12.00 uur. Op 31 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. 

FOTOTIPS U hoeft geen dure camera te hebben om de winnende foto te maken, ook een mobiele telefoon kan de prijswinnende plaat maken. Soms is het een kwestie van geluk: u bent op het juiste moment op de juiste plaats. Maar ook originaliteit en creativiteit zijn onmisbaar. De ervaring leert dat foto’s met mensen of dieren erop het vaak beter doen dan alleen een plaat van (mooie) natuur. Liggende of vierkante foto’s hebben een lichte voorkeur op staande afbeeldingen. Maar: alles mag. En natuurlijk geldt: fotografeer met de zon in de rug. Veel succes!

BEOORDELING Een handvol redactieleden en medewerkers van de Stad Nijkerk geeft eind van de zomer punten voor hun persoonlijke vijf favorieten uit alle inzendingen, zonder criteria vooraf. 

SUCCES Na het succes van eerdere edities, houdt de Stad Nijkerk weer een Zomerfotowedstrijd, nu er nauwelijks meer corona-restricties gelden. Afgelopen jaren werden telkens tientallen foto’s ingezonden. Van overal ter wereld, maar ook van dichtbij huis. De winnende foto uit 2021 werd gemaakt door Jelle Bakker. Bij de foto schreef hij: ,,Op de foto onze dochter Roos die wandelt op het strand van Sint Maartenszee tijdens onze vakantie van dit jaar. Ze liep op een grote groep meeuwen af zodat we dit mooie beeld kregen.”


advertentie
advertentie