Afbeelding
Marion Zuurveen

Forum voor Democratie start petitie tegen azc in Hoevelaken

20 juni 2023 om 15:07 Politiek Asielzoekerscentrum in Hoevelaken

NIJKERK Forum voor Democratie is een petitie gestart tegen de komst van een azc in Hoevelaken. ,,Met deze petitie willen we druk uitoefenen op de coalitie om het besluit terug te draaien. De veiligheid en leefbaarheid van Nijkerk moet de hoogste prioriteit hebben”, schrijft de partij. 

De petitie is op het moment van publicatie 180 keer ondertekend. Op hoeveel handtekeningen de partij hoopt, is niet duidelijk. 

In het voormalige Euretco-gebouw aan de Koninginneweg 1 in Hoevelaken wil het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor een duur van 2,5 jaar 350 asielzoekers huisvesten. Daarover is afgelopen weken al veel te doen in de gemeente Nijkerk. Zo zijn er informatiebijeenkomsten gehouden voor omwonenden en bedrijven. Er werd ook actie gevoerd tegen de plannen voor het azc. Eerste Kamerlid en Statenlid en tevens inwoner van Hoevelaken, Marjolein Faber, riep met een flyeractie alle bewoners van Hoevelaken die niet waren uitgenodigd voor deze bijeenkomsten op om actie te komen voeren. 

PETITIE

Naast de PVV laat nu ook Forum voor Democratie van zich horen, in de vorm van een petitie: ,,De gemeente Nijkerk wil honderden asielzoekers opvangen in het voormalige Euretco gebouw aan de Koninginneweg 1 in Hoevelaken. Ze willen van Hoevelaken een opvanglocatie maken voor de beruchte asielzoekers uit Ter Apel. Alle asielzoekers die in Nederland aankomen, gaan naar Ter Apel. Dat is de enige plaats in Nederland waar de eerste registratie plaatsvindt. Vanuit daar worden ze verdeeld over de zogeheten Centrale Ontvangstlocaties. Pas tijdens het screeningsproces in onze gemeente wordt duidelijk wie de asielzoekers zijn en waar ze vandaan komen. We hebben dus geen idee wie we binnenhalen”, beweert de partij. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie