PRO21 raadslid Adinda van de Beek  wordt tijdelijk vervangen door Mathias van Veen.
PRO21 raadslid Adinda van de Beek wordt tijdelijk vervangen door Mathias van Veen. PRO21

PRO21-raadslid Adinda van de Beek tijdelijk vervangen door Mathias van Veen

27 mei 2023 om 09:41 Politiek

NIJKERK PRO21 raadslid Adinda van de Beek legt haar raadslidmaatschap tijdelijk neer. De komende periode gaat zij met ziekteverlof. Mathias van Veen uit Nijkerkerveen vervangt haar in deze periode als raadslid voor PRO21.

Raadslid Van de Beek uit Hoevelaken is voorlopig uit de running wegens overspannenheid: ,,Ik merkte al een tijdje dat ik niet meer echt bijkwam van een werkweek. Het combineren van een jong gezin met mijn werk als psycholoog en als raadslid vond ik steeds zwaarder worden. Toen er in mijn familie en vriendenkring onverwachte dingen gebeurden, kon ik het niet meer bolwerken. Ik was zo moe dat ik aan de noodrem moest trekken. Inmiddels werk ik met hulp aan mijn herstel. Omdat dit niet van de ene op de andere dag gebeurt, ben ik blij dat er een enthousiast en kundig iemand op mijn zetel gaat zitten. Mathias heeft veel contact met inwoners en is een betrokken commissielid. Op deze manier heb ik de tijd om fris en gemotiveerd terug te komen in de raad.”

Raadsleden kunnen bij gezondheidsproblemen hun functie tijdelijk neerleggen voor twee keer een periode van zestien weken, legt PRO21 uit in een persbericht. Na die periode kunnen zij terugkeren in de gemeenteraad. Van Veen wordt tijdens de raadsvergadering van 1 juni officieel benoemd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie