Afbeelding
PRO21

Antoinette de Bruin stopt als gemeenteraadslid voor PRO21

2 november 2020 om 11:03 Politiek

NIJKERK PRO21-gemeenteraadslid Antoinette beëindigt per 12 november haar functie als raadslid in de gemeente. Ze verhuist vanwege haar relatie naar Tilburg.

Antoinette de Bruin: ,,Geboren en getogen in het prachtige Nijkerk, ben ik trots dat ik vele jaren namens PRO21 politiek actief mocht zijn. Vanaf 2014 had ik de eer om als raadslid te mogen werken voor de inwoners van Nijkerk. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier én liefde voor Nijkerk. Liefde maakt ook dat ik besluit te stoppen als raadslid. Ondanks dat de coronatijd veel vervelende dingen met zich meebrengt, bracht het mij persoonlijk ook iets moois. Sneller dan gedacht heb ik besloten om voor de liefde te verhuizen naar Tilburg. Daarmee heb ik de mogelijkheid om vaker samen te zijn met mijn partner Vincent.”

PRO21-bestuurslid Mariëlle Schipperen: ,,Met het afscheid van Antoinette vertrekt er een geboren en getogen Nijkerkse uit de gemeenteraad. Als PRO21 vinden we het heel jammer dat ze onze gemeente én daarmee de gemeenteraad verlaat. In 2014 heeft ze, als lijsttrekker voor PRO21 bij de gemeenteraadsverkiezingen, bijgedragen aan de groei van de fractie naar de huidige vijf PRO21-raadszetels. Als ondernemer heeft Antoinette, op het gebied van ruimtelijke ordening en economie, een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nijkerkse samenleving. Vanwege haar gezondheid was ze tijdelijk afwezig, maar daarna heeft ze zich weer volledig ingezet als raadslid. Nu nemen we, na bijna 7 jaar politiek, afscheid van haar. We wensen Antoinette heel veel geluk, dichtbij en samen met haar partner.”

RENÉ RUSSEN OPVOLGER René Ruesen is de beoogd opvolger van Antoinette de Bruin. Ruesen was in de vorige periode 2014-2018 raadslid en is momenteel commissielid. PRO21-bestuurslid Mariëlle Schipperen: ,,Met René keert een enthousiast, in duurzaamheid gespecialiseerd raadslid terug in de gemeenteraad. Dat is fijn, want duurzaamheid is één van de grote opgaven waar de gemeente voor staat. Met de opvolging door René is de PRO21-fractie weer compleet. Wij wensen René veel plezier én succes in de raad.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie