Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Marina Lanting niet langer fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

2 april 2020 om 09:36 Politiek

NIJKERK Na twee jaar fractievoorzitter geweest te zijn van de ChristenUnie-SGP, ziet Marina Lanting zich genoodzaakt om haar functie neer te leggen. Ze blijft wel actief als raadslid.

Marina Lanting: ,,Als fractievoorzitter heb je veel extra taken en verantwoordelijkheden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor mensen binnen en buiten de fractie. Daarvoor moet je altijd beschikbaar zijn en alert reageren. In de afgelopen periode heb ik gemerkt dat ik dit onvoldoende kon bieden. Wat daarbij vooral de doorslag geeft, zijn mijn privéomstandigheden. Onze gezinssituatie vraagt op dit moment om extra aandacht en maakt dat ik meer beschikbaar moet zijn als mantelzorger. Dit heeft mij doen besluiten om mijn functie als fractievoorzitter neer te leggen."

Lanting geeft aan dat ze wel actief blijft als raadslid: ,,Mijn politieke hart klopt als het gaat om dossiers rond zorg voor jongeren en ouderen. Daar wil ik me sterk voor blijven maken. De contacten met organisaties en inwoners vind ik waardevol. Het omgaan met het college en raadsleden is inspirerend en boeiend. Ik blijf dus graag met hart en ziel raadslid."

De beide besturen van ChristenUnie en SGP hebben begrip voor het besluit, melden zij in een persbericht. De fractie herkent en erkent de motivatie van Marina om te stoppen als fractievoorzitter. Na een periode van in de luwte hoopt Marina na de zomer weer als raadslid present te zijn. Hans Boer, momenteel al vice-fractievoorzitter, zal de honneurs voorlopig waarnemen. De fractie zal zich samen met de besturen beraden wie de komende twee jaar fractievoorzitter zal zijn.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie