Afbeelding
Google Maps

Extra raadsvergadering over azc Hoevelaken rustig verlopen

24 mei 2023 om 09:42 Politiek Asielzoekerscentrum in Hoevelaken

HOEVELAKEN Het EK-gebouw in Hoevelaken (voorheen Euretco) is al twee jaar in beeld als locatie voor de noodopvang van asielzoekers. De gesprekken zijn tussentijds gestaakt vanwege plannen voor woningbouw op deze locatie. Op het moment dat duidelijk werd dat dit plan niet haalbaar was, zijn de gesprekken hervat. Dat gaf burgemeester Gerard Renkema dinsdagavond aan tijdens de extra raadsvergadering over de komst van de opvanglocatie Hoevelaken. 

Hoe de partijen denken over dit plan, wordt pas in een later stadium duidelijk. De bijeenkomst beperkte zich nu tot het stellen van vragen, waarbij ieder politieke uitspraak taboe was. Duidelijk werd wel dat er veel vragen leven bij de diverse fracties en dat deze vragen ook niet allemaal beantwoord konden worden. 

GEEN PROTESTEN

De extra raadsvergadering verliep in het algemeen rustig. Buiten waren geen protesten, binnen waren wel inwoners van Hoevelaken aanwezig om de gesprekken te volgen. Er was extra politie ingeschakeld om te voorkomen dat eventuele protesten uit de hand zouden lopen, maar ingrijpen was niet nodig.

Tijdens de extra raadsvergadering werd gesproken over een veiligheidsplan, een post van de politie in het centrum van Hoevelaken en over de onrust die in het dorp heerst momenteel. Lees hier een uitgebreid verslag van deze vergadering. 


Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie